Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECMA: Statul vrea să cumpere Arpechim de la Petrom, iar compania este gata să înceapă negocierile

Vineri, 9 Septembrie 2011 (16:53:24)

Autorităţile vor să cumpere rafinăria Arpechim Piteşti de la OMV Petrom (SNP), iar compania petrolieră, controlată de grupul austriac OMV, este dispusă să înceapă negocierile "în cel mai scurt timp", a anunţat vineri Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a avut vineri o întâlnire cu preşedintele Consiliului de Administraţie al OMV Petrom, Gerhard Roiss şi cu directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

"În cadrul întâlnirii, ministrul Ion Ariton a exprimat dorinţa statului român de a cumpăra de la OMV Petrom rafinăria Arpechim Piteşti. În acest sens, domnul Gerhard Roiss şi-a declarat disponibilitatea de a începe în cel mai scurt timp negocierile cu statul român", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Discuţiile au vizat derularea unui parteneriat strategic între statul român şi compania OMV, investiţiile pe care grupul austriac de petrol şi gaze OMV le-a realizat până acum în România, dar şi proiectele viitoare de investiţii ale OMV Petrom în România. Un alt subiect abordat a fost cel al gazoductului Nabucco, proiect în care este implicat atât OMV, cât şi transportatorul de gaze Transgaz Mediaş (TGN).

OMV Petrom a anunţat în luna martie că va închide definitiv rafinăria Arpechim, pentru că nu a găsit un cumpărăror "credibil", şi o va transforma în depozit de ţiţei şi produse petroliere. După acest anunţ, Guvernul a iniţiat discuţii cu compania petrolieră pentru repornirea rafinăriei.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a transmis în luna mai o ofertă pentru cumpărarea instalaţiilor Arpechim Piteşti, una dintre cele două rafinării ale companiei petroliere. Arpechim este principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim. Conducerea Oltchim a încercat de mai mulţi ani să cumpere Arpechim de la OMV Petrom, dar nu a avut fondurile necesare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECMA: Statul vrea să cumpere Arpechim de la Petrom, iar compania este gata să înceapă negocierile.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECMA: Statul vrea să cumpere Arpechim de la Petrom, iar compania este gata să înceapă negocierile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei