Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea, la Petroşani: Atenţie la modul în care se cheltuiesc fondurile europene

Joi, 25 August 2011 (17:08:42)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a atras atenţia, joi, la Petroşani, asupra necesităţii implementării corecte a proiectelor derulate cu fonduri europene, afirmând că speră ca, în toamnă, finanţările pe Axa 2 pentru infrastructura de drumuri să fie deblocate.

Elena Udrea le-a transmis primarilor că trebuie să folosească în mod corect banii aferenţi proiectelor cu finanţare europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Atenţie la felul în care se cheltuiesc fondurile europene, pentru că ştiţi că Programul Operaţional Regional (POR) pe Axa 2 - axa de drumuri are suspendate plăţile europene. Prin acţiunile pe care le-am întreprins, controalele pe care le-am făcut, sancţiunile pe care le-am dispus sub formă de corecţii financiare şi măsurile pe care Guvernul le-a luat, pentru a defini foarte clar cadrul în care se face controlul cheltuirii fondurilor europene, sperăm ca în această toamnă să se deblocheze suspendarea acestor plăţi", a declarat ministrul Elena Udrea.

Ministrul a precizat că, deşi pe Axa 2 sunt suspendate plăţile, Guvernul a făcut până acum plăţi în valoare de un miliard de euro de la buget, susţinând că "faţă de patru miliarde semnate, este puţin".

Udrea a menţionat că ministerul pe care îl conduce a reuşit să contracteze până acum 4 miliarde de euro din totalul de 4,3 miliarde de euro alocaţi prin Programul Operaţional Regional (POR).

"Anul acesta terminăm de contractat toţi banii. Deja se termină din ce în ce mai multe lucrări începute prin POR. Avem lucrări finalizate în toată ţara, care au schimbat viaţa comunităţilor. Este important ca românii să ştie că fondurile europene ajung în România şi ajută la ridicarea standardului de viaţă, la creşterea nivelului de infrastructură şi la modernizarea acesteia", a precizat Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, ministerul a reuşit să atragă în România o jumătate din totalul fondurilor europene accesate până acum de ţară.

"Suntem primii atât în contractarea fondurilor europene, cât şi în plăţile pe care le facem. Din toţi banii europeni care au intrat în România, o jumătate i-a adus Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar jumătate toate celelalte ministere, pe programele pe care le au. Noi continuăm să ne străduim să aducem aceşti bani europeni în ţară, însă e nevoie şi de sprijinul beneficiarilor, cei care folosesc efectiv aceşti bani. O dată, în ceea ce priveşte respectarea strictă a regulilor de achiziţii şi a legislaţiei referitoare la gestionarea fondurilor europene, şi în al doilea rând într-o implicare mai puternică în impulsionarea implementării proiectelor", a conchis ministrul Elena Udrea.

Elena Udrea s-a aflat, joi, în Valea Jiului, unde a semnat contractele de finanţare pentru mai multe proiecte care vor fi realizate cu fonduri europene nerambursabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, la Petroşani: Atenţie la modul în care se cheltuiesc fondurile europene.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea, la Petroşani: Atenţie la modul în care se cheltuiesc fondurile europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei