Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exxon: Dacă explorarea perimetrului Neptun are succes, costul de producţie va fi de 3-10 mld. dolari

Joi, 25 August 2011 (15:40:01)

Costurile etapei de dezvoltare şi producţie a perimetrului petrolier Neptun din Marea Neagră vor fi cuprinse între 3 şi 10 miliarde dolari, dacă faza de explorare se va încheia cu succes, a declarat Ian Fischer,şeful subdiarei grupului american Exxon Mobil implicată în proiect alături de OMV Petrom.

"Dacă avem succes şi vom dori să intrăm în faza de producţie, acum fiind în etapa de explorare, costurile vor fi între 3 şi 10 miliarde de dolari", a declarat Ian Fischer, managing director al companiei ExxonMobil Exploration and Production România, parte a celui mai mare grup petrolier listat din lume.

Prezent la o conferinţă pe tema combustibililor, el a afirmat că etapa actuală, de explorare, necesită consturi ridicate, şi a precizat că nivelul investiţiei pentru forajul unei sonde se ridică la 150 milioane de dolari.

Prima sondă de explorare ar putea fi forată la finele acestui an sau la începutul anului viitor, conform sursei citate.

Perioada în care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare în perimetrul Neptun din bazinul Mării Negre a fost prelungită la finele lunii iulie, de către Guvern, cu cinci ani.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunţat miercuri că ar putea scoate la licitaţie, cel mai devreme anul viitor, licenţe de explorare a şase perimetre de petrol şi gaze din Marea Neagră.

Printre companiile care caută petrol şi gaze în Marea Neagră se află OMV Petrom, Exxon Mobil, Lukoil şi Petro Ventures Europe.

OMV Petrom este listată la BVB şi este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51,01% din acţiuni. Printre ceilalţi acţionari se numără Ministerul Economiei, cu 20,63% din titluri, şi Fondul Proprietatea (FP) - 20,11%

Petrom şi Exxon au încheiat în 2008 o înţelegere referitoare la explorarea în comun a potenţialului de hidrocarburi a zonei de mare adâncime din perimetrul Neptun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exxon: Dacă explorarea perimetrului Neptun are succes, costul de producţie va fi de 3-10 mld. dolari.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exxon: Dacă explorarea perimetrului Neptun are succes, costul de producţie va fi de 3-10 mld. dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei