Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

PD-L îl acuză pe Donţu că „dezinformează în mod populist” cetăţenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, „dezinformează în mod populist” cetăţenii, este de părere vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dan Gabriel Gospodaru.

Gospodaru a făcut referire la afirmaţia recentă a lui Donţu potrivit căreia „jumătate din populaţia României nu are acces la servicii medicale de specialitate”, arătând că aceasta este departe de adevăr. „Recent întors din concediu, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, este din nou dornic să-şi vadă poza în ziar, dar nu la rubrica <o fotografie pe zi>, ci în pagina de politică, cu subiecte pe care vrea să pară că le stăpâneşte foarte bine şi pentru care îşi dă cu părerea, propune soluţii, anunţă ce va face PSD când va ajunge la guvernare. Lăsând la o parte faptul că Ovidiu Donţu este directorul unei instituţii guvernamentale din domeniul agriculturii, pe care înţelege s-o conducă şi s-o reprezinte în marea majoritate a timpului din sediul Organizaţiei Judeţene a PSD, reprezentantul opoziţiei vorbeşte despre sistemul sanitar şi, pentru că nu cunoaşte domeniul, dezinformează, atunci când afirmă că <jumătate din populaţia României nu are acces la servicii medicale de specialitate>. Realitatea este că întreaga populaţie are acces la servicii medicale, dar, aşa cum este şi normal, pentru unii locuitori accesul este mai facil, iar pentru alţii este mai dificil, în funcţie de întinderea unui judeţ”, a declarat Gospodaru.

 

Gospodaru: „Guvernarea PD-L a investit în spitalele din judeţ zeci de milioane de euro”

În opinia sa, cel mai important este ca populaţia unui judeţ sau a unei regiuni să aibă acces la servicii medicale de înaltă performanţă. El a arătat că de aceea actuala putere investeşte în spitalele municipale şi judeţene, pentru că orice medic îşi doreşte performanţă în actul medical pe care-l prestează faţă de pacient.

„Reforma sistemului sanitar din România făcută de Guvernul PD-L este în concordanţă cu reformarea acestor sisteme în Uniunea Europeană, iar Ovidiu Donţu ar fi trebuit, inclusiv ca nespecialist, să înţeleagă, atunci când vorbeşte despre desfiinţarea spitalelor, că spital nu înseamnă clădiri şi paturi, ci medici specialişti şi motivaţi, precum şi dotări corespunzătoare”, a precizat deputatul democrat-liberal.

El a arătat că în judeţul Suceava nu s-a desfiinţat decât un singur spital, cel de la Solca, deoarece avea o adresabilitate foarte scăzută, iar în celelalte spitale s-au investit în modernizare şi reabilitare zeci de milioane de euro, atât fonduri europene, cât şi bani din bugetul de stat. „Dacă Ovidiu Donţu ar vorbi despre agricultură şi dezvoltare rurală, ar putea părea credibil, mai ales că este în fruntea unei instituţii aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, dar şi în această situaţie ar trebui, în calitatea administrativă pe care o are, să vorbească despre politica Guvernului în domeniu şi nu s-o critice. Ovidiu Donţu promite medicilor din zonele defavorizate, în numele PSD, avantaje <fără număr>: prime, stimulente, locuinţe şi maşini. Evident, nu precizează dacă aceste populisme pot fi susţinute financiar de bugetul sănătăţii, indiferent de partidul care, aflat la guvernare, l-ar gestiona”, a spus Gospodaru.

El consideră că Ovidiu Donţu ar fi trebuit să ştie că rolul opoziţiei este acela de a emite critici constructive, dacă e cazul, şi de a furniza soluţii alternative la problemele guvernării, dar în nici un caz acela de a dezinforma în mod populist cetăţenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L îl acuză pe Donţu că „dezinformează în mod populist” cetăţenii.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
PD-L îl acuză pe Donţu că „dezinformează în mod populist” cetăţenii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(25 aug 2011, 12:00:59
Mai pe faţă , mai pe la colţurile politicii
Jupânii zilei încearcă să ne convingă că.. e bine
Că opoziţia-i rea , că vrea să ne dezbine
Lopătăm spre un viitor strălucitor,ce mama naibii ?!

Îmbrăcaţi second-hand , cu haosul legiferat
C-o ţară ce-a fost bogată , jefuită
Privind la o viaţă printr-o sticlă aburită
Ne spuneţi că-i bine şi că nu-ş ce am evitat ? ? ?

Române , dacă nu te trezeşti mori de tot !
Mori citind ştiri , gen : ar trebui , se va face
Băse nu va face infarct (n-are inimă), d-aia nu tace
Şi-ţi spune : pleacă din ţară dacă nu îţi place ! ! ! pirate
[ d’aia , pentru ,,ajutor’’ , s-a scumpit taxa de paşaport ]laughing
1.1  RE: * trimis de
(25 aug 2011, 16:53:44
sa traiesti bine ABCDAR
2.   Veni-va vremea.... trimis de
(25 aug 2011, 12:42:59
Sariti in capul lui Dontu de pomana....Cand o sa dati socoteala pentru genocidul pe care l-ati facut si il faceti voi ,cei de la putere ,o sa va treaca grandomania si o sa va apuce FRICA.Chiar credeti ca o sa moara toti romanii si veti scapa de judecata?
3.   Imbecil .... trimis de
(25 aug 2011, 12:50:11
In care spitale a investit guvernarea PD-L milioane de euro ? In alea desfiintate ?
Imbecilule de cand a fost revolutia ,care guvernare a mai desfiintat atatea spitale ?
Pensionarii si bolnavii cronici mai au acces doar la popa ,datorita voua ,incompetentilor !
De la atatea investitii in sistemul sanitar au plecat si pleaca medicii si asistentii medicali unde vad cu ochii. Nu ti-e greata sa te uiti in oglinda jigodie trasesita !
4.   REFORMA DIN SANA TATE trimis de
(25 aug 2011, 13:31:40
„Guvernarea PD-L a investit în spitalele din judeţ zeci de milioane de euro”-Cita nesimtire si cit cinism...
Reforma din sanatate a aruncat din pacate untatile sanitare in mocirla luptei politice prin numirea la conducerea spitalelor a unor incompetenti nesimtiti care nu
au facut decit rau atit pacientilor cit si personaslului.
La spitalul Radauti daca ajungi trebuie sa platesti tot felul de taxe ,in timp ce pesonalul este umilit si amenintat cu restructurari, obligat sa lucreze si ore suplimentare fara ca sa fie platit si fara sa-si primeasca tichetele de masa de aproape un an de zile.
5.   Comentariu trimis de
(25 aug 2011, 14:19:33
Ca de obicei Alfabetar bate campii iar voi ceilalti trebuie sa fiti urmatorii: Aganita= Agamita Dontu, Lamazimtata= Nechifor Lipan si Zenit= Baisanu care linge banu'. Desigur deghizati. Bine bai copii ai durerii, cand ati fost voi ultima data prin spital la Suceava, de exemplu? Cum arata pe timpul Marzoiului si cum arata acum? Mancati k k t aiurea. La munca banditilor nu mai umblati dupa ajutorul social cu care v-au invatat Iliescu and co.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(26 aug 2011, 12:00:18
Nu-i deloc adevarat ce-ai scris mai furios mic ....Chiar nu ai auzit expresia ca daca doi sau mai multi iti spun ca esti beat,trebuie sa faci nani si sa nu mai protestezi,ca spui prostii ca in cazul de fata?Daca esti destept si educat, comenteaza articolul si nu comenta comentatorii ca nu-i cunosti,iti faci dusmani degeaba si in democratie respecti opinia altora daca vrei sa fii si tu respectat-altfel,vorbim de DICTATURA.
6.   Fantezii porcesti trimis de
(25 aug 2011, 15:17:19
Chiar si distrugerea sistemului sanitar, umilirea functionarilor publici, distrugerea economiei romanesti si aducerea romanilor in stare de saracie mai rea decat pe timpul lui Ceausescu, TOT REALIZARI INSEAMNA PENTRU ACESTI BOMBALAI PD-Latrai. Asta se numeste NESIMTIRE PORTOCALIE.
7.   ... trimis de
(25 aug 2011, 16:52:42
Fiecare politician "dezinformeaza in mod populist" (adica mai pe romaneste minte de ingheata apele) indiferent din ce partid politic face parte. Culmea e ca toti dau vina pe ceilalti.
Daca ar fi sa ma iau dupa vicepresedintele PDL Suceava, ar insemna ca politicienii din PDL sunt numai fete mari recent iesite din manasti si care au calitatile morale ale Macii Tereza.
Binenteles, nu ma iau dupa spusele unui politruc, dar sunt unii (mai limitati in gandire) care chiar il cred. Problema e ca respectivii cetateni cu drept de vot isi exercita acest drept, votand cu stomacul (asta in cazul in care nu scriu poezii pe forumurile ziarelor). Si te mai miri de cum am ajuns in situatia de a "trai bine".
8.   Da... ALEXX trimis de
(30 aug 2011, 18:51:08
asa este si subscriu ... articoliul si interviul sunt luate de parca ar conta in ce mod se dezinformeaza... CACAO pe toata linia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei