Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Managerii de spitale, amendaţi cu 30.000 lei dacă din UPU lipsesc materiale vitale

Joi, 25 August 2011 (17:08:03)

Managerii spitalelor vor fi amendaţi cu 30.000 lei dacă din Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) lipsesc materiale vitale, punându-se astfel în pericol viaţa bolnavilor, deşi prin buget sunt asigurate fonduri sufieciente pentru achiziţii, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat, Raed Arafat.

"În legislaţia urgenţei, care este amplă şi completă, pot fi acum sancţionaţi spitalul şi managerul sau medicul şi managerul, pentru acţiuni care pot pune viaţa pacientului în pericol. De exemplu, managerul de spital care nu are în UPU materiale sanitare şi medicamente şi pune viaţa pacienţior în pericol pentru că nu există drenajul toracic, trusa de traheostomie sau lipseşte tromboliticul pentru infarctul miocardic acut, va fi amendat cu 30.000 de lei. Aceeaşi amendă va primi şi şeful UPU, dacă nu a sesizat managerului lipsa acestor materiale, mai ales că prin bugetul de stat sunt alocate sume suficiente pentru aceste achiziţii", a declarat Raed Arafat.

Potrivit medicului, cele mai grave probleme descoperite cu ocazia controalelor vizează lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din UPU, lucruri necostisitoare în condiţiile în care din bugetul de stat ele sunt finanţate "corect, nici exagerat, dar nici subfinanţate".

"Dacă întrebi de ce nu au un anumit material, îţi spun că încă nu au terminat licitaţia pentru un material care costă 50 de euro sau 100 de euro. De exemplu, dintr-un UPU lipseau drenaje toracice. Pentru acest lucru poate fi amendat managerul dacă nu a luat acest articol sau şeful UPU dacă nu a sesizat managerului spitalului aceste lipsuri", a mai spus subsecretarul de stat.

Cuantumul amenzilor oscilează între 500 şi maximum 30.000 de lei.

"Managerii spitalelor care nu au în UPU materiale sanitare şi medicamente şi pun viaţa pacienţior în pericol pentru că nu au drenajul toracic, trusa de traheostomie sau le lipseşte tromboliticul pentru infarctul miocardic acut vor primi cea mai mare amendă", a adăugat subsecretarul de stat.

El a precizat că amenzile sunt la acelaşi nivel pentru sistemul public şi de stat.

"Nu există amenzi mai mari la stat şi mai mici la privat sau inver. Pentru aceeaşi neregulă va fi amendată la fel unitatea sanitară de stat sau cea publică. Toate ambulanţele au acelaşi nivel de amenzi. Hotărârea nu diferenţiază amenzile pe public şi privat", a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, amenda în cazul în care un bolnav pe targă nu este legat cu centura de siguranţă oscilează între 1.000 şi 2.000 de lei. "Au fost accidente în care pacienţii au murit pentru că nu erau legaţi în timpul unui accident ruier în care a fost implicată ambulanţa", a precizat subsecretarul de stat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Managerii de spitale, amendaţi cu 30.000 lei dacă din UPU lipsesc materiale vitale.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Managerii de spitale, amendaţi cu 30.000 lei dacă din UPU lipsesc materiale vitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei