Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorii agricoli vor fi sprijiniţi de stat cu 3,7 mil.euro pentru pierderile cauzate de E-coli

Joi, 18 August 2011 (13:50:00)

 Statul va sprijini financiar producătorii de legume, pentru a compensa efectele crizei cauzate de bacteria E-coli, cu 3,75 milioane de euro, plăţile urmând a fi făcute până pe data de 15 octombrie, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Sprijinul se acordă producătorilor agricoli pentru compensarea pierderilor provocate, în perioada 26 mai - 30 iunie, de retragerea de pe piaţă a legumelor, de nerecoltare sau recoltarea înainte de coacere.

Resursele financiare prevăzute de proiectul de act normativ sunt în valoare totală de 3,7 milioane de euro şi se asigură de către Ministerul Agriculturii.

Beneficiarii sprijinului financiar au fost stabiliţi pe baza datelor centralizate de către APIA, care va face plăţile până cel târziu la data de 15 octombrie 2011.

Piaţa legumelor din Uniunea Europeană a traversat o criză fără precedent, ca urmare a izbucnirii, în Germania, a unei epidemii cauzate de bacteria cu potenţial letal Escherichia coli enterohemoragică (E-coli), care a fost asociată, într-o primă fază a cercetărilor, cu consumul anumitor legume proaspete.

Criza s-a declanşat pe data de 26 mai 2011, odată cu apariţia unor comunicate de presă, conform cărora originea epidemiei ar constitui-o castraveţii din Spania. Astfel, într-un timp foarte scurt, toţi producătorii de castraveţi din Uniunea Europeană au resimţit efectele crizei, atât pe piaţa internă, cât şi în relaţiile cu ţările terţe.

Repercusiunile crizei de pe piaţa castraveţilor s-au extins rapid şi asupra pieţei altor legume (tomate, dovlecei, salată, ardei graşi), provocând pierderi însemnate pentru statele membre mari producătoare.

După Spania, principalul stat membru afectat de criză, au urmat Italia, Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Polonia, România, Bulgaria şi Ungaria. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii agricoli vor fi sprijiniţi de stat cu 3,7 mil.euro pentru pierderile cauzate de E-coli.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii agricoli vor fi sprijiniţi de stat cu 3,7 mil.euro pentru pierderile cauzate de E-coli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei