Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 aug 2011 - Anul XVI, nr. 194 (4792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiii primarului din Deta şi trei complici ai lor, trimişi în judecată

Joi, 18 August 2011 (15:34:22)

Fiii primarului din Deta şi alţi trei complici ai lor au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru loviri sau alte violenţe, ei fiind acuzaţi pentru scandalul în urma căruia trei persoane au fost înjunghiate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş i-au deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, pe Călin şi Bogdan Daniel Roman, fiii primarului din Deta, precum şi pe Daniel Vasile Bârzan, Radu Gherghel şi Pavel Valentin Strîmtu, anunţă Parchetul instanţei supreme într-un comunicat de joi.

Copiii edilului din Deta şi cei trei complici ai acestora vor fi judecaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru loviri sau alte violenţe, iar în cazul lui Bogdan Daniel Roman, şi pentru port, fără drept, a cuţitului, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică.

Probele procurorilor arată că în data de 23 spre 24 iulie, în timp ce se aflau în faţa barului "Tabu", din localitatea Deta, inculpaţii au agresat mai multe persoane cărora le-au provocat leziuni corporale care au necesitat între şapte şi 15 zile de îngrijiri medicale.

Bogdan Daniel Roman s-a folosit de o sabie pentru a lovi părţile vătămate, iar ceilalţi inculpaţi le-au imobilizat şi lovit cu pumnii şi picioarele.

La aceste fapte au asistat mai multe persoane, care în noaptea respectivă erau clienţii barului şi care, resimţind o puternică temere faţă de modul de comitere a faptelor şi a urmărilor produse, au părăsit zona pentru a nu deveni la rândul lor victime, mai notează sursa citată.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Judecătoria Deta.

În urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, în urmă cu o săptămână, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. În aceeaşi zi,, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

Şeful IGPR, Liviu Popa, a declarat, la acel moment, că poliţiştii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acţionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliţiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenţi şi ofiţeri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiii primarului din Deta şi trei complici ai lor, trimişi în judecată.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiii primarului din Deta şi trei complici ai lor, trimişi în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei