Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE avertizează cetăţenii români să evite deplasările în anumite regiuni din Japonia

Marţi, 26 Iulie 2011 (14:03:15)

 

Ministerul de Externe a lansat o avertizare de călătorie pentru Japonia, recomandând cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în unele zone ale acestui stat, ca urmare a cutremurului de mare intensitate care a lovit Japonia la data de 11 martie.

Potrivit MAE, evoluţiile de la centrala nucleară Fukushima induc un grad suplimentar de risc direct, în urma defecţiunilor înregistrate în funcţionarea reactoarelor acestei centrale, şi indirect, prin limitări ale aprovizionării cu energie electrică. Situaţia la reactoare nu a fost încă stabilizată, mai precizează Ministerul de Externe, adăugând că autorităţile nipone au procedat la evacuarea populaţiei din jurul reactoarelor de la Fukushima Daiichi pe o distanţă de 20 de kilometri.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în zonele afectate de cutremur, tsunami şi accidentul nuclear, în special prefectura Fukushima. Este recomandat să se evite deplasările în prefecturile Miyagi şi Iwate deoarece pot apărea probleme de natură logistică.

Pe de altă parte, MAE precizează că nivelul radiaţiilor în capitala Tokyo şi Yokohama este în limite normale şi nu mai prezintă riscuri.

"Se menţine riscul seismic, inclusiv acela de producere a unui cutremur major în regiunile Tohoku şi Kanto, inclusiv în Tokyo. În aceste zone au fost înregistrate replici ale cutremurului de frecvenţe şi intensităţi diferite. Circulaţia feroviară, rutieră şi aeriană a revenit la normal, dar poate suferi, în continuare, unele întreruperi, în funcţie de activitatea seismică. În cazul producerii unui nou cutremur de intensitate ridicată şi formarea de noi valuri seismice (tsunami) care să afecteze zonele litorale din Japonia, îndeosebi coasta de nord-est, autorităţile locale sfătuiesc populaţia din această regiune să se refugieze în zone înalte", se arată în avertizarea MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe face un apel public către cetăţenii români aflaţi în Japonia să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Tokyo, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Nu în ultimul rând, MAE recomandă cu insistenţă cetăţenilor români să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă în momentul în care decid să se deplaseze în Japonia. Românii aflaţi pe teritoriul nipon sunt sfătuiţi să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale, să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit pentru a evita pierderea acestora şi să ţină cont de faptul că Japonia prezintă un potenţial seismic ridicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE avertizează cetăţenii români să evite deplasările în anumite regiuni din Japonia.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE avertizează cetăţenii români să evite deplasările în anumite regiuni din Japonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei