Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


În loc de fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Era să uit: vineri a început chestia aia care la alţii se numeşte campionat naţional de fotbal. Tot aşa îi zicem şi noi, dar discuţia despre „formă fără fond” e veche la românim de pe vremea lui Titu Maiorescu. Oricât am încercat, n-am descoperit nici măcar vagi urme de fotbal la majoritatea echipelor care au evoluat în primele 3 zile ale etapei. Exceptându-le pe Rapid, Vaslui şi CFR Cluj, care au arătat, când şi când, că ştiu despre ce-i vorba, toate celelalte echipe mi s-au părut în cel mai bun caz nişte improvizaţii, jocul lor părând mai degrabă miuţă pe beri decât fotbal pe puncte. Aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm eliminările (încă de săptămâna asta, de la meciurile tur) din cupele europene şi să sperăm că, la fel ca la handbal, într-o bună zi se va învrednici şi UEFA să organizeze şi alte cupe europene, pentru ăştia mai nepricepuţi, eventual o cupă doar pentru România, că în halul în care se joacă azi la noi, nici în defuncta Cupă Balcanică n-am ajunge dacă ar avea un tur preliminar. Am văzut în schimb, de-a lungul şi de-a latul planetei, nişte demonstraţii de mare virtuozitate sportivă, nişte performanţe absolut excepţional, cel puţin două putând intra fără emoţii în istoria sportului. Prima ar fi victoria lui Cadel Evans în Le Tour. Chiar dacă a fost mereu, pe parcursul acestuia, printre primii, parcă nu mă aşteptam ca exact la spartul târgului, la cei 34 de ani ai săi, Cadel să-şi surclaseze contracandidaţii tocmai în penultima etapă (de fapt, ultima etapă „cinstită”, fiindcă cea care încheie turul, în ultima zi, e mai mult o plimbare până la Paris, urmată de o defilare), contratimpul individual, unde se discută direct: care pe care. Iar aici, Cadel Evans a demonstrat că pedalatul e altceva decât căţăratul pe piscuri, fie el chiar pe bicicletă. Celălalt mare sportiv se numeşte Stuart Bingham. A câştigat open-ul Australiei la snooker. Aştepta de 21 de ani o semifinală. A ajuns s-o joace acum. De tot atâţia ani, evident, aştepta şi o finală. Pe care a şi câştigat-o împotriva numărului 1 mondial, Williams. Mai mult: a fost condus cu 8-5, dar a revenit şi a câştigat cu 9-8. Cam ca Foresta cu Dinamo. Vi se pare puţin?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În loc de fotbal.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
În loc de fotbal5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei