Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Dosarele pentru programul de fertilizare in vitro, depuse direct la sediul unităţilor sanitare care îl derulează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cuplurile infertile, interesate de programul naţional de fertilizare in vitro, prin care statul le decontează cheltuielile cu realizarea acestei proceduri, îşi pot depune dosarul direct la unitatea sanitară care va efectua fertilizarea. „Acest program nu se derulează prin Direcţia de Sănătate Publică”, a informat ieri dr. Cătălina Zorescu, directorul adjunct al instituţiei, care a precizat că, în momentul de faţă, unităţile sanitare agreate de ministerul de resort pentru derularea acestui program naţional sunt în număr de şase.

Potrivit medicului, este vorba de Spitalul de Obstetrică Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Centrul Medical VIVAMED Braşov, Centrul de Reproducere Umană Asistată Gynatal SRL Timişoara, Centrul de Fertilizare in vitro SC Polisano SRL Sibiu şi Centrul Medical Internaţional DACIA Bucureşti.

Programul Ministerului Sănătăţii de fertilizare in vitro se derulează de luna trecută.

 

Ce trebuie să cuprindă dosarul

Dosarul înaintat de cuplurile care doresc să acceseze programul trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere pentru includerea în subprogramul FIV/ET - document original; copii legalizate după actele de identitate ale membrilor cuplului; copie legalizată după certificatul de căsătorie; adeverinţă eliberată de casa de asigurări de sănătate din care să rezulte calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, de cel puţin doi ani - document original, emis după data de 1 ianuarie 2011; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nici unul dintre membrii cuplului nu are copil în viaţă - document original; adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să rezulte înălţimea, greutatea şi indexul de masă corporală al femeii - document original, emis după data de 1 ianuarie 2011; buletine de analize medicale din care să rezulte valoarea FSH şi AMH - documente originale, emise după data de 1 ianuarie 2011; documente medicale din care să rezulte diagnosticul de sterilitate al cuplului solicitant - documente originale emise după data de 1 ianuarie 2011; document medical din care să rezulte indicaţia medicală pentru realizarea procedurii de FIV/ET - document original, emis după data de 1 ianuarie 2011; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul a depus un singur dosar la sediul unei singure unităţi sanitare care derulează subprogramul FIV/ET; document din care să rezulte angajamentul cuplului privind depunerea copiei certificatului de naştere al copilului, la sediul unităţii sanitare în cadrul căreia s-a realizat procedura FIV/ET, în termen de maximum zece zile de la emiterea acestui document; opis al documentelor dosarului cu precizarea numărului de pagini aferent fiecărui document în parte.

 

Condiţiile în care statul acordă banii

Potrivit criteriilor impuse de MS, pot fi cuprinse în program femeile cu vârsta între 24 şi 40 de ani, medicii specialişti alegând acest interval de vârstă pentru că rata de succes a intervenţiei este cea mai mare, respectiv de 28,2 la sută.

Alte condiţii prevăd ca cel puţin un membru al cuplului să deţină cetăţenie română, cu domiciliul stabil în România, să aibă statutul de asigurat de cel puţin 24 de luni, cuplul să fie stabil, căsătorit de cel puţin doi ani, şi nici unul dintre membrii cuplului să nu aibă copil în viaţă.      

Rezerva ovariană în limite normale probată de valoarea FSH sau AMH (femeia are rezervă de ovocite), cuplu autolog (se exclude donarea de ovocite, de spermă sau de mamă surogat) şi indexul de masă corporală a femeii între 20-30 (criteriu ESHRE) - un raport între vârstă, înălţime şi greutatea normală, sunt alte criterii avute în vedere la includerea în program.

Pentru fiecare cuplu va fi suportată prin program o singură procedură de fertilizare in vitro, indiferent dacă respectivul cuplu a mai avut sau nu o asemenea încercare.

Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 de lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarele pentru programul de fertilizare in vitro, depuse direct la sediul unităţilor sanitare care îl derulează.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosarele pentru programul de fertilizare in vitro, depuse direct la sediul unităţilor sanitare care îl derulează5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei