Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert

Bucovina cântă în Germania la cel mai mare festival rock din Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai cunoscute trupe de rock româneşti, Bucovina, va reprezenta România la cel mai mare festival din Europa, Wacken Open Air din Germania. Având doi suceveni în componenţă, Florin Ţibu – Buţi şi Bogdan Luparu, trupa Bucovina a câştigat concursul naţional organizat la Sibiu pentru desemnarea formaţiei care va reprezenta ţara noastră la Wacken Open Air, care va avea loc în perioada 4 – 6 august 2011. Participarea la acest festival este cu atât mai importantă pentru trupa Bucovina, cu cât la ediţia de anul acesta sunt aşteptaţi să participe peste 80.000 de spectatori. După câştigarea concursului naţional, Bucovina va intra în finala internaţională a Wacken Open: Metal Battle, care va avea loc în cadrul festivalului din Germania şi la care vor participa formaţii din 30 de ţări. Astfel, Bucovina va înfrunta încă 29 de formaţii din ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Norvegia, Suedia, Irlanda, dar şi Brazilia, India, Israel sau zona Americii Centrale.

Formaţia care va câştiga finala internaţională a acestui concurs va încheia un contract cu casa de discuri Wacken Records. De remarcat faptul că pe scena din Germania s-ar putea auzi unele dintre numeroasele cântece inspirate atât din folclorul bucovinean, cât şi din natura acestei zone, precum „Bucovina, inima mea”, „Straja”, „Mestecăniş” sau „Ţara de dincolo de vârfuri de brad”. Pentru a participa la festivalul din Germania, trupa Bucovina mai are nevoie încă de sponsorizări pentru a acoperi costurile deplasării, cei dornici să doneze diverse sume de bani în acest sens putând să-i contacteze pe membrii formaţiei la adresa de e-mail bucovina.booking@gmail.com, sau la telefonul 0722-170.392.

 

Bucovina a fost înfiinţată în anul 2000, la iniţiativa unor studenţi suceveni din Iaşi

Trupa Bucovina a fost înfiinţată în anul 2000, la Iaşi, din iniţiativa unor suceveni aflaţi la studii în capitala Moldovei. Chiar dacă iniţial stilul muzical abordat a fost unul agresiv, odată cu trecerea anilor şi acumularea experienţei, lucrurile au evoluat în mod continuu către sound-ul solid şi clar de astăzi. Promovând o muzică catalogată ca fiind o combinaţie între heavy-metal şi black-metal, cu elemente folclorice, trupa Bucovina a reuşit să devină una dintre cele mai apreciate formaţii rock din România. Primul concert l-au susţinut la Suceava, în anul 2000, iar în următorii ani membrii formaţiei au urcat pe scenă alături de formaţii care au făcut pionierat în acest gen de muzică, precum Negură Bunget, Taine sau God. În anul 2006, trupa Bucovina lansează primul material discografic, un LP intitulat „Ceasul Aducerii Aminte”. Albumul a fost votat cel mai bun album rock al anului şi a propulsat trupa Bucovina în elita scenei de gen. Consolidându-şi stilul singular, Bucovina ajunge să concerteze cu nume mari ale scenei viking/folk metal europene precum Nokturnal Mortum, Arkona, Finntroll, Korpiklaani, Eluveitie sau Moonsorrow.

 

„Cântecele noastre sunt menite a aduce aminte că există încă oaze de linişte în lumea de azi”

La începutul lui 2010, Bucovina a intrat în contact cu celebrul producător audio suedez Dan Swano (Edge of Sanity, Nightingale), împreună cu el realizând cel de-al doilea disc, EP-ul intitulat „Duh”.

„Muzica Bucovina este expresia romantică a sentimentului de apartenenţă, forma auditivă a unei dorinţe ancestrale de a pătrunde şi rămâne într-un spaţiu accesibil doar conştiinţei superioare şi izolat de tumultul contemporan. Muzica Bucovina îşi păstrează rădăcinile adânc înfipte în folclorul vechi precum şi deschiderea către sonorităţile moderne. Departe de a încerca să catalogăm muzica pe care o facem, preferăm să spunem că ea este o muzică pentru cei care iubesc munţii, natura, râurile şi jivinele codrilor, apusurile şi răsăriturile deopotrivă. În acelaşi timp, cântecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le ascultă că există încă oaze de linişte în lumea de azi, şi că orice călătorie în ţinuturile sălbatice ale munţilor, fie ea chiar şi una imaginară, ne va aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce suntem în fapt: o licărire de spirit în mijlocul Naturii măreţe”, îşi explică membrii trupei Bucovina muzica pe care o promovează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina cântă în Germania la cel mai mare festival rock din Europa.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Bucovina cântă în Germania la cel mai mare festival rock din Europa4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   D trimis de
(26 iul 2011, 18:58:26
Bravo natiune avem trupa rock cu suceveni in componenta iar oficialitatile noasatre apeleaza la muzicanti cu discul in traista.
2.   Super trupa trimis de
(27 iul 2011, 10:04:11
O trupa meseriasa.. bv lor...succes..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei