Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenţie, şoferi!

Modificări rutiere în intersecţia Maraton, impuse de construirea Lidl

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Modul în care se circulă într-una din cele mai aglomerate intersecţii din Suceava, intersecţia străzilor Calea Obcinilor cu bulevardul George Enescu, se va schimba destul de mult, în perioada următoare.

Primele amenajări rutiere menite să schimbe modul în care se circulă prin intersecţia din faţa viitorului magazin Lidl sunt deja făcute, prin apariţia unui scuar lung de aproximativ 30 de metri, pe mijlocul străzii Calea Obcinilor, un prim efect fiind blocarea virării la stânga atât la ieşire cât şi la intrarea pe strada Rulmentului.

Mulţi şoferi care au încercat să iasă din Obcini pe strada Rulmentului au constatat cu surprindere că nu au altă opţiune decât să vireze la dreapta pe Calea Obcinilor şi să întoarcă în intersecţia cu bulevardul 1 Decembrie 1918, sau să continue drumul pe altă rută, pe strada Scurtă sau pe strada Universităţii.

Aceeaşi surpriză neplăcută au avut-o şi cei care locuiesc în zona străzii Rulmentului, sau mai sus de această stradă, care, vrând să ajungă acasă, au constatat că nu mai pot intra de pe Calea Obcinilor, ci trebuie să se întoarcă şi să aleagă o altă stradă, precum Corneliu Coposu, care, cel puţin ieri, era de asemeni blocată.

Acestea sunt doar primele modificări vizibile aduse intersecţiei, pentru că, în perioada imediat următoare, noi amenajări rutiere vor afecta modul în care se circulă în zona respectivă. Modificările sunt dictate de apariţia magazinului Lidl, care, pentru a facilita accesul clienţilor spre parcarea proprie, va amenaja o a treia bandă de circulaţie pe sensul de coborâre spre Şcheia. Pe acolo vor putea ajunge la magazin cei care vin dinspre Spitalul Judeţean sau dinspre Fălticeni.

Pentru a face loc celei de a treia benzi de circulaţie, spaţiul verde din intersecţie va fi micşorat, astfel încât actuala bandă de lângă axul drumului va deveni banda de virare la stânga, spre Lidl, iar cei care circulă spre Şcheia vor avea în continuare la dispoziţie două benzi.

O nouă bandă separatoare de sens va apărea şi pe bulevardul George Enescu, din intersecţie şi până aproape de staţia de autobuz. În plus, traficul din intersecţie va fi reglementat de o serie de semafoare, atât pentru autoturisme cât şi pentru pietoni.

 

Alveole pentru parcarea autoturismelor

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc a precizat că aceste modificări rutiere se fac în baza parteneriatului încheiat între municipalitate şi Lidl, pe cheltuiala viitorului centru comercial, dar în baza proiectelor şi recomandărilor făcute de specialiştii primăriei şi cei ai Poliţiei Rutiere.

În baza acestei colaborări, dar şi pentru că se anticipează o creştere a traficului rutier în zonă, odată cu inaugurarea magazinului Lidl, municipalitatea suceveană va mai amenaja o serie de alveole pe marginea străzilor Calea Obcinilor şi bd George Enescu, pentru ca maşinile parcate pe margine să nu mai blocheze benzile de circulaţie.

Toate aceste măsuri au fost gândite de specialişti pentru a fluidiza traficul rutier atât în intersecţia din dreptul magazinului Lidl, cât şi pe străzile care se intersectează acolo, pentru că, altfel, degeaba se circulă bine prin intersecţie, dacă traficul este gâtuit sau chiar blocat pe una dintre cele două străzi principale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificări rutiere în intersecţia Maraton, impuse de construirea Lidl.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 10 voturi
Modificări rutiere în intersecţia Maraton, impuse de construirea Lidl2.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa vezi terenuri si parcuri in Ungaria e palcere! trimis de
(26 iul 2011, 14:29:22
Mereu cladiri...alta sursa de imbogatire!?
Iar magazine... In loc sa se fi facut un parculet sau un teren de sport pentru copii si tineri!?
2.   ..... trimis de
(26 iul 2011, 14:46:09
laatule...la cat de mare e rata somajului la noi...de ce e nevoie mai mult...de un loc unde sa poata lucra oamenii,ssau de un parc..? intradevar e nevoie de parcuri si locuri de joaca...da credema ca mai mare nevoie e de locuri de munca
3.   Mitoc trimis de
(26 iul 2011, 14:54:05
mai oamnei buni ce ati facut acolo la intersectia cu mitoc cum iasa un autocar cu turisti de acolo 1,5m cum intoarce acolo un tir care iese din mitoc doamne cine a facut receptia lucrarilor e strigator la cer cum sa intri si sa iesi cu masina in 1,5 metri doamen fereste
3.1  RE: Mitoc trimis de
(26 iul 2011, 15:52:04
hahaaa...daca primarul orasului nu e din mitoc...soarta...ia fa o plimbare pana la prelipca..sa vezi ce asfalt este..ink de ala..de calitate nemtseasca..bafta
4.   Sa vezi terenuri si parcuri in Ungaria e palcere! trimis de
(26 iul 2011, 16:29:34

THE_SHADOW ,

Pacat ca judecati numai asa!
Se putea alege fara suparare o zona periferica!

Pacat ca, ,,gospodarii de ieri '', trepadusii ce au fost la conducere, si-au batut joc de cartierele orasului: strazi inguste ,blocuri multe(dormitoare de campanie) FARA PARCURI etc. ...oras monoton unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei lasate de oameni puturosi!
4.1  RE: Sa vezi terenuri si parcuri in Ungaria e palcere! trimis de
(26 iul 2011, 17:35:14
o zona periferica...ia spunemi tu...de cate ori ai fost la galleria mall...si de cate ori ai fost la shoping city sau iullius mall....nu toata lumea are masini casa ajunga la periferia orasului....si asta e magazin...nu e centru comercial sau altcv...deci trebuie sa fie in oras...si vizavi de parcurile pe care le aduci in vizor...la ce sa le faca...sa aduca accesorii...banci....daca romanu ...ori le farma...ori se urca cu picioarele..? ar trebui inainte sa se faca parcuri "ca in afara"..sa se tsina un curs de educatsie pentru cetateni...si in ungaria..si nu doar in ungaria ci si in multe alte state...sunt si acolo orase mizere si ca vai de ele..da nu li se fac atata reclama..pentru ca sunt prezentate orasele mari...frumoase....si alea mizere sunt lasate in umbra...
5.   Spatiile verzi sunt mai mult decat “un bun de lux” trimis de
(26 iul 2011, 18:40:23
Dl. THE_SHADOW,

Să nu aveţi impresia că sunt hiper-critic. Chiar ieri vorbeam cu un prieten, care îmi spunea dezamăgit că nu are unde să îşi ducă copilul să se distreze. Să se dea pe leagăn în spatele blocului, între maşinile parcate? Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii, Dar, s-a construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de beton. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli la inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei