Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere

33 de clase de liceu, rămase fără elevi după repartizările computerizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.000 de locuri de admitere în clasa a IX-a au rămas vacante în liceele din judeţul Suceava, chiar şi după ce s-a încheiat cea de-a doua etapă a repartizării computerizate.

Mai exact, 1.005 locuri de-a XI-a, ceea ce înseamnă peste 33 de clase întregi, nu s-au mai format din cauză că nu au avut elevi care să opteze pentru acele locuri.

Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava este fruntaş în clasamentul liceelor din Suceava cu cele mai multe locuri rămase libere după a doua repartizare computerizată, care a avut loc pe 22 iulie. Numai la profilul Electric de la acest liceu, după cele două etape de repartizare în clasa a IX-a, au rămas libere 74 de locuri. Alte 40 de locuri de la profilul Matematică – Informatică au rămas fără elevi, după care alte şapte, respectiv şase locuri au rămas neocupate la profilurile Ştiinţe ale Naturii şi Filologie.

 

117 locuri libere

După Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, pe locul doi în topul liceelor cu profiluri lipsite de atracţie printre absolvenţii de şcoală generală se află Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor, cu 117 locuri libere, urmat de Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, unde au rămas neocupate 93 de locuri în clasa a IX-a. La acest colegiu, cel mai mare număr de locuri rămase fără elevi, 44, s-a înregistrat la profilul Fabricarea produselor din lemn.

Grupul Şcolar Cajvana continuă clasamentul liceelor cu zeci de locuri în clasa a IX-a vacante, aici fiind vorba de 85 de locuri, liceul fiind urmat de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” din municipiul Suceava, cu 52 de locuri de admitere la liceu care nu au prezentat interes pentru absolvenţii de gimnaziu ai acestei promoţii.

 

8.121 de elevi au devenit liceeni

Numărul de liceeni din judeţul Suceava care nu s-au mai înscris la admitere după absolvirea şcolii generale este de 780 de elevi. Aceasta este una dintre explicaţiile privind numărul mare de locuri de la liceu rămase libere. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava au spus că numărul de locuri în clasa a IX-a scoase la concursul de admitere a fost mai mare decât cel al absolvenţilor, astfel încât să fie suficient pentru toţi. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Laura Hacman, a spus că „potrivit planului de şcolarizare, toţi absolvenţii de şcoală gimnazială din acest an aveau loc la liceu”. Practic, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea a 320 de clase a IX-a, ceea ce înseamnă 9.600 de locuri pentru cei 9.748 de absolvenţi de gimnaziu.

 

Liceele în care nu s-au ocupat toate locurile vor primi mai puţine fonduri

Directorii şcolilor afectate de lipsa de elevi au spus că vor căuta soluţii pentru a forma clasele, astfel încât să nu rămână clase cu prea puţini elevi. „Vom face nişte calcule şi vom vedea care sunt posibilităţile, probabil vom comasa două clase în una”, a spus Michaella Melinte, directoarea Colegiului „Samuil Isopescul”.

Faptul că au rămas atâtea locuri neocupate în licee influenţează negativ şi finanţarea şcolilor începând cu anul şcolar care începe în toamnă. Din septembrie, finanţarea şcolilor se va face per elev, iar şcolile în care nu s-au ocupat toate locurile vor primi mai puţine fonduri.

După prima etapă a repartizării computerizate la liceu, 8.121 de absolvenţi de gimnaziu au fost admişi în clasa a IX-a. La a doua repartizare, alţi 114 elevi au intrat la liceu, cei mai mulţi dintre ei în unităţi de învăţământ cu profil industrial şi tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de clase de liceu, rămase fără elevi după repartizările computerizate.
 Vizualizări articol: 2070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
33 de clase de liceu, rămase fără elevi după repartizările computerizate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei