Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accesul auto în perimetrul de desfăşurare a Festivalului medieval de la Sighişoara, interzis

Marţi, 26 Iulie 2011 (18:33:25)

 

Accesul autoturismelor în perimetrul de desfăşurare a Festivalului medieval de la Sighişoara, desfăşurat în perioada 27-31 iulie, va fi interzis, excepţie făcând riveranii, iar aproximativ 60 de jandarmi mureşeni vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi protecţia participanţilor.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Primăria Sighişoara, în perioada 27–31 iulie, când va avea loc Festivalul Sighişoara Medievală 2011, accesul auto în perimetrul de desfăşurare a evenimentului va fi interzis, cu excepţia riveranilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată pentru a evita blocarea străduţelor care ar împiedica intervenţia promptă a instituţiilor abilitate în cazul unor posibile incidente, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, riveranii vor parca autovehiculele care le aparţin fie în afara perimetrului de desfăşurare a evenimentului, fie în curtea aferentă locuinţelor lor.

Programul de aprovizionare a unităţilor economice în perimetrul de desfăşurare a festivalului este permis doar între orele 8.00 şi 10.00, iar accesul participanţilor la oficierea cununiilor civile programate în această perioadă se va face pietonal, pe traseele accesibile.

Circulaţia auto va fi închisă temporar în aceeaşi perioadă şi în Cetatea medievală şi în Piaţa Octavian Goga, iar în 29 iulie, între orele 16.00 şi 17.30, pe tot traseul pus la dispoziţie, pentru "Marea Paradă".

De asemenea, pentru fluidizarea traficului auto şi suplimentarea numărului locurilor de parcare în perioada 27-31 iulie, circulaţia rutieră se va desfăşura pe un singur sens pe câteva străzi, nerespectarea acestor restricţii în perioada festivalului urmând să fie sancţionată cu amendă.

Potrivit unui alt comunicat de presă, transmis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mureş, în perioada 27-31 iulie, zilnic, aproximativ 60 de jandarmi mureşeni vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi protecţia participanţilor la festival, atât în zona scenelor amplasate în Cetatea medievală, cât şi în Pieţele Octavian Goga şi Hermann Oberth.

Festivalul medieval de la Sighişoara din acest an va dura, în premieră, cinci zile faţă de trei câte erau până acum. Totodată, acesta va fi primul festival-spectacol cu tema eroului medieval, "după o poveste legendară cu Vrăjitorul Merlin, Regele Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde".

În cele cinci zile ale Festivalului Medieval de la Sighişoara, spectatorii vor asista la parade, turniruri, lupte medievale, "iniţieri cavalereşti" şi se vor întâlni pretutidindeni cu trubaduri, menestreli, toboşari ai Cetăţii sau meşteri populari.

Evenimentul oferă şi teatru de stradă, teatru pentru copii şi adulţi, muzică şi dansuri medievale, recitaluri, şcoli de luptă medievală, "condamnări la moarte", procesiuni de "vrăjitoare", "incinerarea eroului pierdut", "procese publice", "arderi de vrăjitoare", animaţie medievală, un carnaval, statui mişcătoare, expoziţii etc.

La festival vor participa zece ordine cavalereşti şi numeroase formaţii de muzică medievală, din ţară şi străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul auto în perimetrul de desfăşurare a Festivalului medieval de la Sighişoara, interzis.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesul auto în perimetrul de desfăşurare a Festivalului medieval de la Sighişoara, interzis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei