Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călin Roman şi ceilalţi arestaţi de la Deta susţin că sunt victime ale altercaţiei

Marţi, 26 Iulie 2011 (16:48:56)

 

Fiul cel mic al primarului din Deta Călin Roman şi ceilalţi bărbaţi arestaţi în urma conflictului din localitate au susţinut, în faţa instanţei, că sunt victime ale altercaţiei, care ar fi început după ce fratele unuia dintre cei arestaţi a fost lovit cu un pahar în cap de una din părţile vătămate.

Potrivit motivării deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor patru suspecţi, printre care şi fiul cel mic al primarului din Deta Călin Roman, şi de arestare în lipsă a lui Bogdan Roman, fiul cel mare al edilului, în timpul audierilor de la Judecătoria Deta cei patru suspecţi arestaţi au declarat că au intrat în conflict cu alţi bărbaţi după ce unul dintre aceştia l-a lovit cu un pahar în cap pe fratele lui Radu Gherghel, unul dintre suspecţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aceştia (suspecţii arestaţi - n.r.) au arătat că în noaptea de 23/24 iulie 2011 au mers la localul «Tabu» din oraşul Deta, unde au întâlnit grupul părţilor vătămate pe care le cunoşteau doar din vedere şi nu aveau vreun conflict cu acestea. Părţile vătămate, respectiv Ştefan Alexandru, Gartner Bogardo, Iung Petru şi Gartner Ewald, au descins la faţa locului cu o maşină în care aveau obiecte contondente şi au coborât proferând injurii generice, dar pe care le-au perceput ca fiind adresate lor pentru că priveau înspre ei. Aceştia i-au provocat la scandal şi bătaie, lovindu-l fără vreun motiv pe fratele lui Gherghel Radu cu un pahar în zona capului", se arată în motivarea deciziei de arestare formulată de magistraţii Judecătoriei Deta.

Potrivit documentului, în timpul încăierării soţiile şi rudele părţilor vătămate îi incitau să "scoată pistoalele".

"Strîmtu Valentin (unul dintre arestaţi - n.r.) a încercat să-i oprească pe agresori, dar, la rândul său, a fost lovit în figură, ţâşnindu-i sângele din nas şi din gură. Nevestele, prietenele şi rudele părţilor vătămate au provocat scandal, incitându-şi partenerii la violenţă şi cerându-le «să scoată pistoalele». Mai apoi, Ştefan Alexandru a coborât în discotecă, unde a ameninţat persoanele prezente cu un pistol pe care a încercat să-l armeze, provocând panică în jur. Astfel, toţi cei prezenţi au fugit temându-se pentru viaţa lor, după care a ieşit din discotecă cu acel pistol şi asupra lui s-au năpustit vreo 20 de persoane care ieşiseră din local pentru a-l anihila", se mai arată în document.

Călin Roman, fiul cel mic al primarului din Deta, a susţinut că l-a văzut pe Ştefan Alexandru întins pe jos în acea ambuscadă, în stare de inconştienţă, şi a intervenit să-l ajute, strigând acelor persoane să-l lase în pace, moment în care a observat că are trei tăieturi pe braţ. El a precizat, în faţa instanţei, că nu a văzut cine i-a provocat acele tăieturi şi nu ştie ce făcea fratele său Bogdan în acel timp, dar şi că nu a observat dacă alte persoane prezentau plăgi pe corp.

"Când a ieşit din învălmăşeală s-a întâlnit cu fratele său Bogdan şi, împreună cu Gherghel Radu şi Strîmtu Valentin, au urcat în maşină hotărând să meargă la un spital din Timişoara pentru că Bogdan era tăiat la un deget şi avea nevoie de îngrijiri medicale. Împreună, s-au deplasat la Casa Austria din Timişoara, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, spre dimineaţă, s-au întors în Deta şi au mers fiecare la casele lor, iar Bogdan a plecat spre locuinţa sa din Timişoara şi nu ştie unde este în prezent", se arată în documentul citat.

Inculpatul Strîmtu Valentin-Pavel a susţinut că, după ce a fost lovit când a încercat să-l apere pe Gherghel Radu, i s-a provocat o hemoragie nazală, a ameţit şi s-a străduit să-şi oprească sângerarea, dar nu a reuşit. El a afirmat că nu a participat la ambuscada ce s-a creat după ce Ştefan Alexandru a ieşit din discotecă cu un pistol pentru că era rănit şi, după aproximativ 15 minute, a plecat cu ceilalţi prieteni ai săi la Timişoara.

De asemenea, inculpatul Gherghel Radu a susţinut că el a observat incidentul de la distanţă pentru că a stat lângă fratele său, ce fusese lovit de către Ştefan Alexandru, "temându-se să nu fie agresat din nou". El a afirmat că nu a observat ca vreuna din părţile vătămate să fi fost tăiată, dar a văzut cum cel puţin 20 de persoane s-au năpustit asupra lui Ştefan Alexandru lovindu-l cu pumnii şi picioarele pentru a-l dezarma de pistolul ce-l avea asupra sa, iar acesta a ajuns în stare de inconştienţă. El a mai susţinut că nu a văzut ce făcea Roman Bogdan în perioada incidentului.

Inculpatul Bîrzan Daniel Vasile a declarat că l-a observat pe Ştefan Alexandru când a luat un pistol din maşină şi a încercat să-l imobilizeze, întrebându-l ce face. Acesta a scăpat din mâinile sale şi a intrat în discotecă unde a ameninţat cu pistolul, creând panică în rândul persoanelor aflate acolo, printre care şi prietena sa, care a ieşit plângând şi tremurând. În acel moment a încercat să o liniştească şi au plecat împreună de la faţa locului, neştiind ce s-a întâmplat în continuare.

Potrivit documentului, inculpaţii au declarat că atunci când au încercat să plece cu maşina lor de la faţa locului sora sau soţia lui Ştefan Alexandru le-a spart parbrizul maşinii cu un pahar.

Toţi inculpaţii au susţinut că la locul incidentului se afla un echipaj format din agenţi de poliţie şi jandarmi, cărora le-au solicitat să intervină pentru a-l opri pe Ştefan Alexandru şi rudele sale, dar nu au făcut-o.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Judecătoria Deta a emis, luni seară, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din Deta, în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Magistraţii Judecătoriei Deta au motivat decizia de arestare a patru persoane implicate în altercaţia din localitate prin faptul că "lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică", în timp ce apărătorul suspecţilor a susţinut că fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, a fost şi el rănit.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, anunţa, luni, că a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş.

Liviu Popa spunea că a venit în Timiş pentru a face o anchetă şi a stabili cum s-a desfăşurat activitatea poliţiştilor în cazul scandalului din Deta, precizând că şi-a întrerupt concediul pentru acest lucru şi asigurând că va avea toată fermitatea în desfăşurarea anchetei.

Popa spunea că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Tot luni, ministrul de Interne, Traian Igaş, declara pentru MEDIAFAX că şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călin Roman şi ceilalţi arestaţi de la Deta susţin că sunt victime ale altercaţiei.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călin Roman şi ceilalţi arestaţi de la Deta susţin că sunt victime ale altercaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei