Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene

Marţi, 26 Iulie 2011 (17:04:47)

Prefectura judeţului Suceava a găsit nereguli la 30 de acte administrative emise în primele şase luni ale acestui an de către administraţiile locale. Potrivit unui raport al Prefecturii, această instituţie a efectuat controlul de legalitate pentru 44.584 de acte emise de cele 114 Consilii Locale, Consiliul Judeţean, de primar şi de preşedintele CJ Suceava. Din totalul actelor administrative verificate, 101 sunt Hotărâri ale CJ Suceava, iar 411 sunt dispoziţii ale şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Din raportul Prefecturii Suceava reiese faptul că la aceste acte nu au fost găsite nereguli. Potrivit prefectului Sorin Popescu, în urma exercitării controlului de legalitate au fost găsite ilegalităţi în cazul a 19 Hotărâri ale Consiliilor Locale şi a 11 dispoziţii ale primarilor, solicitându-se reanalizarea, modificarea sau revocarea lor. Sorin Popescu a precizat că din cele 30 de acte administrative ilegale, 18 au fost revocate sau modificate de către emitent, 11 au fost menţinute în forma iniţială şi sunt în curs de reanalizare, iar în cazul unei dispoziţii de primar s-a introdus o acţiune în instanţă. Cele mai multe hotărâri de Consiliu Local pentru care s-a solicitat reanalizarea, modificarea sau anularea au fost în comunele Slatina - trei, Ipoteşti – două şi Voitinel - două.

Potrivit raportului Prefecturii, doar pentru un act administrativ s-a introdus acţiune în instanţă, respectiv o dispoziţie a primarului din oraşul Salcea. Dispoziţia viza retragerea calităţii de ordonator terţiar de credite directorului Şcolii cu clasele I-VIII Salcea, care potrivit Prefecturii a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale. În acest caz, Prefectura a cerut reanalizarea dispoziţiei de primar, acesta refuzând să dea curs solicitării.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura a găsit 30 de acte administrative ilegale emise de administraţiile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prefectura a făcut rahatul bici! trimis de
(26 iul 2011, 20:39:48
Altă odă ce pramărește realizările cincinale ale Pârcălabului Arcadius Încrâncenatus!
bibliocrafie: Legea 188/1999 a Administrației publice locale și Legea 554/2004 a contenciosului administrativ.
Commentul vine mâne așa cum stă bine la orice treabă gospodărească și care e menită să demonteze aparențele bilanțului prefecturial: albu-i negru, negru-i alb și amândouă la un loc nu dau 2 ci iese un gri de tot rahatul.
P.S. monitorul, să nu jupiți mâne poza că nu pot scrie dacă nu-mi văd „Muza”!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei