Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restanţele de peste 90 de zile la creditele populaţiei au atins un nou record în mai, de 4,5 mld lei

Luni, 25 Iulie 2011 (14:05:59)

 

Restanţele de peste 90 de zile la creditele accesate de populaţie au crescut cu 4% în luna mai, la un nou maxim istoric de 4,5 miliarde de lei (1,06 miliarde euro), potrivit datelor Biroului de Credit, publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

După primele cinci luni, 728.318 de persoane aveau întârzieri la împrumuturi de peste 30 de zile, în valoare totală de 6,45 miliarde de lei. Doar în luna mai, au fost înregistraţi 7.042 de restanţieri noi, în timp ce sumele întârziate au urcat cu 225 milioane de lei.

Din totalul sumelor al căror termen de rambursare depăşea 30 de zile, circa 3 miliarde de lei erau restanţe aferente împrumuturilor accesate în monedă naţională, în timp ce echivalentul a 2,36 miliarde de lei reprezentau întârzieri la creditele în euro.

În categoria "alte monede", unde sunt incluse şi împrumuturile accesate în franci elveţieni, restanţele au depăşit pentru prima dată cifra de un miliard de lei (1,05 miliarde lei), fiind în creştere cu aproape 100 milioane de lei faţă de luna anterioară.

Numărul total de restanţe înregistrate a ajuns în mai la aproape 1,045 milioane, în urcare cu 6.899 faţă de luna anterioară.

Potrivit datelor publicate anterior de BNR, restanţele de cel puţin o zi la creditele în valută au crescut cu 4,7% în mai şi au trecut de echivalentul în lei a 10 miliarde de lei, în timp ce la împrumuturile în lei soldul a avansat mult mai lent, cu 0,4%.

La finele lunii mai, soldul creditelor în valută a fost de 130,82 miliarde de lei, cu 2% mai mare faţă de luna anterioară, în timp ce totalul împrumuturilor în lei era de 78,49 miliarde de lei, nemodificat faţă de luna anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restanţele de peste 90 de zile la creditele populaţiei au atins un nou record în mai, de 4,5 mld lei.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restanţele de peste 90 de zile la creditele populaţiei au atins un nou record în mai, de 4,5 mld lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei