Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbat mort după ce a fost luat de o viitură şi opt localităţi afectate de inundaţii, în Buzău

Luni, 25 Iulie 2011 (14:10:08)

 

Un bărbat care, duminică seară, a fost surprins de o viitură formată pe un pârâu din judeţul Buzău a fost găsit mort de pompieri, iar mai multe gospodării şi subsoluri de unităţi comerciale din opt localităţi buzoiene au fost inundate, în urma ploilor puternice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, un bărbat de 63 de ani a fost luat de ape duminică seară, fiind descoperit de pompieri, după mai multe ore de căutări, la aproape o sută de metri în aval de locul unde fusese surprins de viitură.

Dănuţ Nicolae a precizat că localnicul surprins de viitura formată pe pârâul Câlnău obişnuia să meargă pe podul din satul Valea Ratei de fiecare dată când apele se umflau şi să scoată din apă arborii aduşi de apă.

De asemenea, mai multe gospodării şi subsoluri de unităţi comerciale din opt localităţi, respectiv municipiul Buzău, Pătârlagele, Nehoiu, Murgeşti, Cătina, Săruleşti, Vintilă Vodă şi Racoviţeni, au fost inundate, în urma ploilor abundente căzute duminică în judeţ.

"Au fost inundate foarte multe beciuri şi gospodării, subsoluri de societăţi comerciale, au fost afectate numeroase drumuri comunale, apa a intrat şi în curţi. Astăzi (n.r. - luni), urmează să facem evaluarea pagubelor. Rămânem oricum în alertă pentru că până la ora 14.00 avem avertizare cod galben de inundaţii pe râul Râmnicu Sărat", a declarat comandantul ISU Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae.

Tot duminică, din cauza unei viituri care s-a format pe drumul comunal 69, o maşină şi un microbuz cu persoane au rămas blocate.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, Adrian Cristian, microbuzul care făcea curse regulate între Colţi şi Pătârlagele a rămas blocat din cauza aluviunilor care s-au scurs de pe deal. Astfel, pasagerii au stat în autovehicul până la sosirea jandarmilor care au scos din noroi maşina cu ajutorul unui autoturism ARO, proprietate a unui localnic.

Totodată, autoturismul a rămas blocat în puncul Burduşoaia, cei patru pasageri reuşind să iasă din maşină şi să se adăpostească într-un loc sigur.

Tot duminică seară, în localitatea buzoiană Săpoca, pârâul Slănic a ieşit din matcă, inundând mai multe terenuri din apropierea Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat mort după ce a fost luat de o viitură şi opt localităţi afectate de inundaţii, în Buzău.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbat mort după ce a fost luat de o viitură şi opt localităţi afectate de inundaţii, în Buzău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei