Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Trei nume noi în Galeria Oamenilor de Seamă fălticeneni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria Oamenilor de Seamă ai Fălticeniului s-a îmbogăţit miercuri, 20 iulie, cu trei noi nume. Este vorba de profesoarele pensionare Aspazia Mancu, Mioara Gafencu şi Magdalena Vultur. Cele trei doamne, reprezentante ale generaţiei de aur a învăţământului local contemporan, au primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Fălticeni în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local. Titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni reprezintă pentru autoritatea publică locală, ca instituţie mandatată să reprezinte voinţa şi interesele comunităţii, recunoaşterea deplin motivată a sumei calităţilor persoanelor propuse pentru acordarea acestei distincţii. Proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare a fost iniţiat de primarul Vasile Tofan.

 

Mioara Gafencu, profesoară şi publicistărenumită

Mioara Gafencu s-a născut la 22 martie la Cârlibaba, judeţul Suceava. Este absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii ieşene. Şi-a început cariera didactică la Şcoala Generală Şoldăneşti, Fălticeni, unde a profesat timp de trei ani, continuând apoi la Liceul “Nicu Gane”. S-a pensionat în anul 1999, după o carieră de 37 de ani ca profesoară de limba şi literatura română.

A debutat în publicistică, în anul 1975, cu articole în revista „Limba şi literatura pentru elevi”. Cărţi publicate:  “Şoldăneşti, itinerar şcolar”, “Şoldăneşti, vatră de istorie” (împreună cu Dana Busuioc şi Sorin Gafencu), “Colegiul Naţional Nicu Gane (1870-2003)”(împreună cu Sorin Gafencu), “Case de pe Strada Mare”, “Şi Ulise nu s-a mai întors”, “Rememorări Luminoase”.

 

Aspazia Mancu, profesoară exigentă, corectă şi onestă

Aspazia Mancu, în vârstă de 82 de ani, este cunoscută drept o profesoară exigentă, corectă şi onestă, cu o activitate de 55 ani la catedră, dintre care 25 de ani la Liceul „Nicu Gane” din Fălticeni. Împreună cu soţul a venit la Fălticeni în 1960. A profesat şi în învăţământul militar. O regăsim şapte ani profesoară la Liceul Militar „Ştefan cel Mare”, alţi trei ani în Cazarma din Iaşi şi patru ani la Câmpulung Moldovenesc. După ieşirea la pensie a fost implicată în proiecte sociale.

Este preşedinta Filialei Fălticeni a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, cu o activitate de peste zece ani, iar în această calitate se implică în acţiuni caritabile pentru ajutorarea bătrânilor singuri, a elevilor şi studenţilor orfani şi familiilor nevoiaşe. A sprijinit prin această asociaţie construcţia şi înzestrarea Căminului de bătrâni al aşezământului de asistenţă socială “Sfântul Andrei” din Fălticeni.

 

Magdalena Vultur a format peste o sută de profesori de limba franceză

Magdalena Vultur a avut o carieră de peste 40 de ani la catedră. A venit la Fălticeni în urmă cu 50 de ani, fiind una dintre profesoarele emblematice care au activat la Liceul „Nicu Gane”. Deţine un record rar în învăţământul sucevean. Timp de 35 de ani a îndrumat activitatea profesorilor de limba franceză din zona Fălticeni. A format peste o sută de profesori de limba franceză într-o perioadă în care sistemul educaţional nu punea accent pe studierea limbii franceze.

Despre personalitatea celor trei noi cetăţeni de onoare ai Fălticeniului au vorbit primarul municipiului, consilieri locali, parlamentari, participanţi la evenimentul desfăşurat în Sala „Iorgu Radu” a Primăriei Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei nume noi în Galeria Oamenilor de Seamă fălticeneni.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trei nume noi în Galeria Oamenilor de Seamă fălticeneni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
(25 iul 2011, 12:08:18
Daca ar fi sa se aplice acum metodele lui madam Vultur cred ca ar trebui sa-ti iei zborul din invatamantul romanesc.
2.   Un dascal de exceptie trimis de
(25 iul 2011, 12:39:37
O iubim si o stimam din inima,o pretuim ca un tezaur de munca, seriozitate,
constiinciozitate, un om de baza al breslei noastre, mereu angajata in faptele si intamplarile profesionale de exceptie, un exemplu demn de urmat pentru cei ce se doresc dascali adevarati.Va dorim sanatate si impliniri potrivite dorintelor dumneavoastra intime. Eu,impreuna cu profesorii de limba franceza din zona Gura Humorului,va pastram o adanca recunostinta si suntem recunoscatori celor care ne-au favorizat colaborarea, ani la rand.Va imbratisez cu dragoste si stima si va urez felicitari sincere. Vulturul isi are povestea lui...
3.   Doamna gafencu o adevarata doamna,cat despe vultur trimis de
(25 iul 2011, 22:25:36
pentru doamna gafencu tot respectulsi toate florile din lume,o adevarata doamna,un adevarat profesor cat despre nebuna de Vulturita cum o porecleau elevi la Nicu gane,nustiu cine s-a gandit sa ii acorde acest titlu,mai bine ii pregateau un loc la cimitir la gat de afurisita a fost in scoala,ca sa-ti dea un cinci trebuia sa-i cari-gaini,oua,branza,sa-i faci gardina de pe creanga,de fapt si dumnezeu sa-l ierte Birgaouanu care a fost la fel de excroc,cum de nu lau facut si pe tampitul ala postmortem

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei