Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Ultimul centru de plasament de tip clasic din judeţ şi-a închis porţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimul centru de plasament de tip clasic din judeţ şi-a închis porţile. Este vorba de Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, centru rezidenţial de tip clasic. Peste 60 de copii de la „Laurenţia Ulici” vor fi mutaţi în patru case de tip familial, iar aproape 20 vor fi reintegraţi în familie. 24 de copii şi tineri de la „Laurenţia Ulici” provin de la fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret şi au afecţiuni grave de sănătate. Beneficiarii acestui centru au vârste cuprinse între 11 şi 25 de ani, majoritatea fiind elevi ai Şcolii Speciale „Sf. Andrei” Gura Humorului.

 

64 de copii, în patru case de tip familial

Închiderea centrului de plasament de la Gura Humorului s-a realizat pe baza unui proiect în valoare de 3.550.000 de lei. 90% din sumă provine de la Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, restul de 10% fiind contribuţia Consiliului Judeţean Suceava. Proiectul prevede şi înfiinţarea unui centru de recuperare pentru copiii care vor fi mutaţi în casele de tip familial.

Demersurile pentru construirea celor patru case de tip familial va demara cel mai târziu la începutul lunii august a acestui an. Terenul pe care vor fi construite casele pentru copii, aflat în apropierea vechiului Centru de plasament „Laurenţia Ulici”, a fost oferit de Primăria Gura Humorului. Pe 31 septembrie 2012, copiii ar trebui să fie mutaţi în noile locuinţe de tip familial.

„Este necesară asumarea angajamentului acoperirii cheltuielilor de funcţionare pentru serviciile înfiinţate pentru o perioadă de minimum trei ani după încheierea proiectului, a angajamentului neutilizării infrastructurii instituţiei de tip vechi care se va închide prin proiect pentru a găzdui un serviciu de tip rezidenţial pentru copii, a suportării unor eventuale diferenţe de cost din fondurile proprii, în cazul în care, în urma efectuării studiului de fezabilitate aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Suceava, rezultă o valoare mai mare a proiectului decât cea prevăzută în convenţia de finanţare. Dorim să subliniem că cele patru căsuţe de tip familial şi centrul de recuperare vor oferi servicii sociale pentru 64 copii şi tineri provenind din centrul rezidenţial desfiinţat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Liviana Enea.

 

Au şansa să trăiască ca într-o familie

Şefa Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, Nadia Creţuleac, ne-a spus că 16 copii şi tineri vor fi reintegraţi în familie, iar unii dintre ei, care au handicap grav şi au împlinit deja 18 ani, vor fi transferaţi în centre sociale pentru adulţi.

„În centrul nostru sunt acum copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 25 de ani. În momentul în care va fi funcţional şi centrul de recuperare pentru cei 64 de copii din casele de tip familial, va mai fi nevoie de personal specializat, medici, psihologi, terapeuţi. Dezvoltarea de alternative de tip familial pentru copiii din centru dau şansa unui trai cât mai apropiat de cel pe care toţi copiii îl au alături de părinţii lor”, a completat Nadia Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul centru de plasament de tip clasic din judeţ şi-a închis porţile.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ultimul centru de plasament de tip clasic din judeţ şi-a închis porţile5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei