Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Folclor

Solistul Sorin Filip, invitat special la sărbătoarea românilor din localitatea Riano, Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscutul solist de muzică populară Sorin Filip, şeful Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţie a Centrului Cultural Bucovina, a fost ieri invitat special la sărbătoarea românilor din localitatea Riano – Italia, situată la 15 km nord de Roma. Sărbătoarea comunităţii româneşti – „Dragu-mi-i cu neamul meu”, ediţia a II-a, a avut loc la Riano – Largo Monte Chiaro, unde au mai evoluat alături de bucovinean formaţia „Carismatic”, Ansamblul folcloric „Dor călător”, Barbu Georgescu.

În deschiderea petrecerii, au fost inaugurate standurile cu produse specifice româneşti, care i-au încântat nu numai pe românii care locuiesc în Italia, dar şi pe italieni.

 

„Dăruiesc ce am mai bun şi mai de preţ, fără să dezamăgesc”

Bucovineanul Sorin Filip a susţinut la Riano, în faţa unui public numeros, un recital de aproape o oră, din care nu au lipsit piese precum „Hai români, hora jucaţi”, “Of, străinătate amară”, “De copil, străin am fost”, “Tare mi-e drag jocul”, “Treci prin viaţă, viaţa-i scurtă”.

Sorin Filip are în total şapte albume de muzică populară, care conţin aproximativ 160 de melodii. Piesa de suflet a artistului, pe care nu uită să o cânte în concerte, este „Pelinaş în aşternut”, melodie în care, spune artistul, se regăseşte.

Sorin Filip a adunat în cei aproape 15 ani de carieră muzicală zeci de premii, diplome şi trofee obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, la care se adaugă participarea la sute de concerte, turnee şi spectacole.

I-au rămas în suflet participările la concursurile „Floarea din grădină” şi „Moştenitorii”.Întrebat cum reuşeşte să electrizeze publicul atunci când urcă pe scenă, Filip a răspuns: „Dăruiesc ce am mai bun şi mai de preţ, fără să dezamăgesc”. Ca orice tânăr interpret, are câteva modele în muzica populară: Sofia Vicoveanca, Laura Lavric sau Margareta Clipa.

 

În amintirea serbărilor câmpeneşti din România

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Spirit Românesc”, sub patronajul Ambasadei României şi a Primăriei din Riano.

După cum a precizat Gabriel Pîrjolea, coregraful Ansamblului „Dor călător”, iniţiatorul şi directorul artistic al evenimentului (cel care l-a invitat pe bucovineanul nostru să-i bucure pe românii din Italia cu piesele sale de suflet), „În fiecare an, în Riano există sărbătoarea oraşului şi am văzut că cel mai adesea românii stăteau pe margine. Unii dansau, însă nu mulţi. Ştiind din spectacolele pe care le-am prezentat până acum cât de mult contează un astfel de moment de bucurie adus comunităţii de români, am încercat să intru în contact cu oficialităţile locale pentru a organiza şi la Riano o sărbătoare pentru conaţionalii noştri. Am încercat să organizăm manifestarea în amintirea serbărilor câmpeneşti din România, pentru că aducem muzică, bucate tradiţionale şi în acelaşi timp puţină bucurie în sufletele oamenilor. Sperăm să ducem mai departe acest festival 100% românesc”.

În Riano locuiesc 1.400 de români, ceea ce reprezintă circa 15% din populaţia localităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solistul Sorin Filip, invitat special la sărbătoarea românilor din localitatea Riano, Italia.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Solistul Sorin Filip, invitat special la sărbătoarea românilor din localitatea Riano, Italia5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of,of trimis de
(25 iul 2011, 13:40:42
Nu-ti neg calitatile vocale Sorine. Dar calitatea ta umana lasa mult de dorit. Chiar cum ai putut sa-ti obligi mama care te-a infiat sa vanda apartamentul ei ca sa-ti faci parte?
2.   FELICITARI DOMNUL SORIN trimis de
(25 iul 2011, 18:14:12
yoyo stai linistita ca nu o obligat-o nimeni,daca nu stii povestea las-o asa...fara comentarii fara rost.....ar fi mai bine sa il sustinem si sa il laudam.Spor la treaba Sorin
2.1  RE: FELICITARI DOMNUL SORIN trimis de
(26 iul 2011, 00:15:39
Tu ori esti un pupindosist de-al lui sorin, ori esti chiar sorin. Daca esti pupindosistul, incearca sa asculti si varianta mamei, iar daca esti sorin ASCUNDE-TE. N-am vrut sa comentez mai mult, dar daca tot insisti, hai sa-ti spun YO cine e sorin.
A fost infiat la o varsta foarte frageda, i s-au oferit toate conditiile ca sa ajunga ce a ajuns, iar dupa moartea tatalui sau si-a obligat mama sa vanda apartamentul. Te rog nu ma fa sa scot rautatile pe care sorin le-a spus despre mama si fratele lui. Documenteaza-te inainte pupindosistule !!!
P.S. Daca tu n-ai avut noroc de o mama care sa te trimita la scoala asa cum a facut mama (care l-a infiat pe sorin), poate-ti gasesti una acum.
3.   Comentariu trimis de
(26 iul 2011, 22:16:15
Foarte usor este sa criticati in nestire de cauza stimata doamna sau domn daca doriti mai multe informatii despre problemele pe care le-am avut dupa moarte tatalui meu ma gasiti la ansamblu unde imi desfasor activitatea pentru a va da mai multe detalii si m-as bucura sa ascutati si ceea ce am de spus eu asupra acestui incident neplacut ce a aparut dupa moartea tatalui meu .Eu n-am fortat pe nimeni sa vinda casa si nu am dat pe nimeni afara si nici nu am cerut drepturi asupra casei singurul lucru pe care l-am facut eu in tot acest caz de care vad ca dvs.nu puteti dormi noapte de grija celor intimplate in fam.Filip a fost ca nu am vrut sa semneaz pentru vinzarea apartamentului,iar mama mea adoptiva a dorit sa-l vinda pentru a pleca la neamurile de la Galati,unde pina la urma a plecat si s-a intors din nou la Suceava .Este foarte usor sa judeci in nestire de cauza sau in urma unor birfe ,iar pentru mai multe detalii in acest caz al fam. Filip va astept la ansamblu pentru a va da mai multe informatii si binenteles dvs.sa puteti dormi linistit/linistita.
Celor ce-mi iubesc cintecele si ma apreciaza pentru ceea ce am facut pe plan profesional le mutumesc pentru sustinere,pentru aprecieri si pentru faptul ca au o coloana vertebrala buna ,fara a lovi cu cuvinte jignitoare in nestiinta de cauza.
Cu respect deosebit al dvs. SORIN FILIP
3.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2011, 09:29:00
E prea tare faza cu coloana vertebrala !!! Cu ce DREPT nu ati vrut sa semnati pentru vanzarea apartamentului ? Oricum adevarul e undeva la mijloc, dar din ceea ce sustineti se pare ca nici macar nu realizati greselile pe care le-ati facut. Si apropos de somn... multumesc frumos pentru grija pe care mi-o purtati. Sa stiti ca dorm foarte bine, fara a avea motive de neliniste cum ar fi sa "ma scuz" pentru comportamentul meu fata de unele persoane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei