Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

În Cacica a fost deschis un nou complex balneoclimateric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Primăria Cacica a inaugurat în cursul zilei de ieri o bază nouă de tratament balneoclimateric, investiţie realizată din fonduri locale. Baza de tratament face parte din Complexul Cultural Turistic „Casa Naţionalităţilor” construit din fonduri europene, prin Programul de vecinătate „România – Ucraina” 2004-2006, investiţie ce se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

La deschiderea oficială a bazei de tratament şi a Complexului Turistic au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, deputaţii Eugen Uricec, Sanda-Maria Ardeleanu, Dan Gabriel Gospodaru şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie.

După slujba de sfinţire oficiată de preoţi ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici, cei prezenţi au asistat la dezvelirea plăcii pe care este scris numele lui Virgil Sahleanu, liderul sindical născut în Cacica şi asasinat în anul 2000 la Iaşi. Primarul din Cacica, Petru Todosi, a subliniat că în memoria fostului lider de sindicat noua bază de tratament va purta numele acestuia. „Se numeşte aşa deoarece Virgil Sahleanu este un erou naţional, născut în comuna Cacica. Pentru noi este o onoare că această bază de tratament se cheamă <Virgil Sahleanu>. Îi mulţumesc familiei care mi-a dat acceptul ca baza de tratament să poarte numele eroului naţional Virgil Sahleanu”.

 

Baza are o piscină cu apă sărată, o sală de fizioterapie şi una de masaj

Primarul din Cacica a explicat că în baza de tratament pacienţii vor fi consultaţi de doctorul reumatolog Ioan Ieţcu şi vor avea la dispoziţie o sală de fizioterapie, o piscină cu jacuzzi cu apă sărată, o sală de masaj, precum şi aparatură de kinetoterapie.

De asemenea, pacienţii care vor să urmeze un tratament balnear au la dispoziţie Complexul „Casa Naţionalităţilor”, un hotel cu zece camere, cu 20 de locuri. „Această bază de tratament este un nou început pentru Cacica. Noi am vrut să demonstrăm că potenţialul balnear al comunei este imens şi nu este folosit la nivelul la care ar trebui. Până la urmă este un vis al locuitorilor comunei Cacica. Cândva aici funcţionau băi de sare, iar gara CFR se chema Cacica Băi. Lumea venea cu plăcere aici, la Cacica. Acum am redeschis această bază şi sperăm ca ea să se dezvolte, astfel încât Cacica să devină o staţiune balneoclimaterică”, a spus Petru Todosi.

 

Flutur: Cacica ar trebui să devină unul dintre reperele pentru turismul balnear

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că alături de Vatra Dornei, Cacica ar trebui să devină un reper la nivel naţional în turismul balnear. Flutur a spus că preocuparea administraţiei judeţene este de a asigura dezvoltarea infrastructurii, în special cea de drumuri, astfel încât turiştii să poată ajunge mai uşor în această zonă. În acest sens, el a arătat că în perioada următoare va începe modernizarea drumului Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou.

Gheorghe Flutur a mai spus că la Cacica se poate ajunge acum şi cu trenul, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a fost redeschisă linia ferată Suceava – Cacica.

„Investiţiile de la Cacica reprezintă un început. Felicit primăria pentru această mini-bază de tratament de lângă salina din Cacica. Practic, e un început pentru ceea ce dorim să facem în judeţul Suceava, adică să punem în valoare salinele şi minele de aici, de la Cacica”, a declarat Flutur. El a subliniat că localitatea Cacica trebuie să redevină o destinaţie turistică importantă. „Pe mine mă apasă această obligaţie de suflet, pentru că şi eu sunt un boţ de humă de peste deal de Cacica”, a subliniat şeful administraţiei judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Cacica a fost deschis un nou complex balneoclimateric.
 Vizualizări articol: 11127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 28 voturi
În Cacica a fost deschis un nou complex balneoclimateric4.0528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adu investitori si fa drumurile trimis de
(25 iul 2011, 12:56:35
Este bine , dar este inca putin, se mai pot face mult mai multe si daca ai sange in intalatie fa ceva mai accelerat domnule Flutur. Am scris mai multe la articolul cu parteneriatul cu primaria Cacica
2.   Chiar nu se poate fara flutur? trimis de
(25 iul 2011, 16:16:01
Flutur e-n toate e-n cele ce sant,si-n cele ce maine nu vor mai fi[ma refer aici la paduri]. Campanie electorala fara de sfarsit,rusine,ba,monitorule
3.   Hm.... trimis de
(11 aug 2011, 12:41:41
Tare va mai descurcati portocaliilor sa atasati obiectivelor realizate pe fonduri europene si investitii din fonduri locale....De fapt v-ati specializat in directia asta doar ca nu vrea sa vada cine trebuie...Ma intreb daca ati avut iar partenera firma fratelui domnului vicepresedinte Vasile Ilie,ca el nu apare in poza de grup...Primarul de-acolo,oare ce culoare o fi avand?
4.   Comentariu trimis de
(13 aug 2011, 21:22:56
Carcotasi cat cuprinde in Romania. Daca se face nu e bine, daca nu se face e teribil. Ce ar trebui sa se faca pentru turism in Romania? Sa se mareasca ajutorul social si salariile la bugetarii puturosi, nu-i asa?
5.   Ar trebui... trimis de
(23 aug 2011, 09:14:05
sa donam tara nemtilor.... sa te lauzi cu banii veniti pe proiecte europene trebuie sa fii cel putin nesimtit...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei