Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2011 - Anul XVI, nr. 173 (4771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL vrea ca reabilitarea termică a blocurilor să continue cu fonduri europene

Luni, 25 Iulie 2011 (16:40:32)

 

PDL susţine ca operaţiunea de reabilitare termică a blocurilor să continue cu fonduri europene, a declarat, luni, vicepreşedintele Sever Voinescu, arătând că liderii partidului au discutat despre perspectiva financiară a UE pentru 2014-2020.

Voinescu a spus că reabilitarea termică a blocurilor se bucură de un real succes şi sprijin la nivelul UE şi că există posibilitatea ca pe sistemul actual să fie transferate fonduri europene pentru reabilitarea termică.

El a adăugat că există şi posibilitatea ca pe exerciţiul financiar 2014-2020 să fie atrase fonduri europene în mod direct din bugetul UE spre această activitate.

Voinescu a spus că, în şedinţa BPN, PDL şi-a stabilit poziţia pe care urmează să o aibă în coaliţie şi în actul guvernamental privind perspectiva financiară a UE pe 2014-2020.

El a arătat că discuţiile în UE pe această temă au început, că CE are o propunere şi că există un calendar astfel încât deciziile să fie luate până la sfârşitul anului viitor.

Purtătorul de cuvânt al PDL a menţionat că este un moment important pentru România deoarece sprijinul financiar de la UE este extrem de important.

"Suntem foarte interesaţi de finanţarea politicilor de coeziune la nivelul UE, politicile de coeziune urmăresc reducerea distanţelor între state din punctul de vedere al PIB. La nivelul întregii UE, pe 2014-2020 vor fi alocate 376 de miliarde de euro pentru politicile de coeziune", a precizat Sever Voinescu.

El a mai spus că este important pentru România ca pe lângă finanţarea operaţiunii de reabilitare termică a blocurilor să se facă şi finanţarea operaţiunii de cadastrare a României şi de atragere a fondurilor pentru zone de risc natural cum ar fi inundaţiile.

Sever Voinescu a mai spus că luni a avut loc o primă discuţie în coaliţie pe această temă şi fiecare partid din coaliţie trebuie să discute în interior această problemă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL vrea ca reabilitarea termică a blocurilor să continue cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL vrea ca reabilitarea termică a blocurilor să continue cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei