Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ sprijină iniţiativa poloneză referitoare la dreptul european al contractelor

Luni, 11 Iulie 2011 (16:56:22)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a asigurat pe noul ambasador al Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygieł, că sprijină iniţiativa poloneză referitoare la dreptul european al contractelor ce va fi pusă în discuţia Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI) în toamna acestui an.

"Priorităţile preşedinţiei poloneze a Consiliului Uniunii Europene (UE) au fost discutate vineri, 8 iulie 2011, în cadrul întrevederii avute de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu noul ambasador al Poloniei la Bucureşti, E.S. Marek Szczygieł. În cadrul întâlnirii, pe lângă prezentarea mandatului diplomatului polonez şi discutarea priorităţilor preşedinţiei poloneze a Consiliului UE, ambasadorul a înmânat ministrului invitaţia pentru reuniunea Consiliului JAI ce va avea loc la Sopot, în perioada 18-19 iulie", informează, luni, Ministerul Justiţiei.

În cadrul discuţiilor, arată sursa citată, ministrul Justiţiei a reiterat sprijinul pentru iniţiativa poloneză referitoare la dreptul european al contractelor, ce va fi pusă în discuţia Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI) în toamna acestui an. De asemenea, Ministerul Justiţiei (MJ) va sprijini continuarea negocierilor pe toate instrumentele aflate deja în dezbaterea Consiliului, în special pachetul privind protecţia victimelor criminalităţii, proiectul de regulament privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti şi a actelor autentice în materie de succesiuni, precum şi crearea unui certificat european de moştenitor, proiectul regulamentului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 44/2001 al Consiliului privind competenţa judiciară, recunoaşterea şi executarea hotărârilor în materie civilă şi comercială.

Ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea unei colaborări strânse pe perioada preşedinţiei poloneze în materia reformei în Justiţie şi luptei anticorupţie, în contextul publicării raportului Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Oficialul român a amintit importanţa raportului, atât în plan intern, deoarece va reprezenta o ilustrare succintă şi obiectivă a progreselor înregistrate în ultimul an, cât şi la nivel european, pentru statele care au încă o atitudine rezervată cu privire la aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

"Este deosebit de important pentru noi ca raportul ce va fi publicat în scurt timp să reflecte toate progresele din ultimul an şi să pună în lumină evoluţiile constant pozitive din ultima vreme. De asemenea, aceeaşi abordare trebuie menţinută şi în procesul de elaborare a Concluziilor Consiliului ce vor fi adoptate în baza Raportului MCV, în cursul preşedinţiei poloneze", a susţinut ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ sprijină iniţiativa poloneză referitoare la dreptul european al contractelor.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ sprijină iniţiativa poloneză referitoare la dreptul european al contractelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei