Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: România susţine ultima propunere de regulament CE privind roaming-ul în reţelele internaţionale

Luni, 11 Iulie 2011 (17:09:43)

România susţine ultima propunere de regulament CE privind roaming-ul în reţele internaţionale, considerând că aceasta este în avantajul cetăţenilor români, a afirmat, luni, premierul Emil Boc, în discuţia cu Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Agenda Digitală

Comisarul european, aflat în vizită la Bucureşti, a precizat că decizia finală în privința acestei propuneri de regulament va fi luată, cel mai probabil, în mandatul președinției daneze a UE, începând cu 1 ianuarie 2012, și a arătat că fiecare stat membru al UE va decide mecanismul de implementare al noilor reglementări, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prezent la întâlnire, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a afirmat că, în cursul acestui an, instituţia va propune o Strategie naţională de informatizare pentru anii 2012-2020, având ca model obiectivele propuse de Agenda Digitală, mai arată sursa citată.

O propunere a Comisiei Europene (CE) prevede ca operatori virtuali de reţele de telefonie mobilă, care nu dispun de infrastructură proprie, să folosească reţelele altor companii, ca urmare a reducerii plafoanelor preţurilor en-gros pentru serviciile de roaming, în următorii trei ani.

Comisia mai doreşte ca utilizatorii de telefoane mobile care călătoresc în străinătate să aleagă un serviciu de roaming mai ieftin de la un furnizor concurent, dar să păstreze numărul de telefon de la operatorul din ţară.

Comisia a mai propus şi reducerea progresivă a plafoanelor pentru preţurile de retail destinate serviciilor voce în roaming, cu scopul de a ajunge până în iulie 2014 la 24 de eurocenţi pe minut, comparativ cu 35 de cenţi în prezent.

Tarifele pentru mesajele text vor fi plafonate la 10 cenţi fiecare, comparativ cu 11 cenţi în prezent.

Este pentru a treia oară când Comisia reduce tarifele operatorilor de telefonie pentru serviciile de roaming. Prima măsură de acest fel a avut loc în 2007, iar a doua în 2009.

Propunerile trebuie să fie aprobate de Parlamentul European şi cele 27 de state membre.

Comisia a stabilit ca termen 1 iulie 2012 pentru intrarea în vigoare a măsurii referitoare la tarifele pentru folosirea reţelelor şi 2014 pentru reducerea tarifelor de roaming. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: România susţine ultima propunere de regulament CE privind roaming-ul în reţelele internaţionale.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: România susţine ultima propunere de regulament CE privind roaming-ul în reţelele internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Roaming-ul lui BOC e un fel de jena la creier trimis de
(23 iul 2011, 02:42:34
Tataia are diaree si stand pe buda suna la guvern sa vada daca chestia cu roaming-ul e rezolvata ca romanii nu mai poate fara ea ( ... fara diareea basista). Romanii are talent... e tari in chestii tambite ... e tari in alegeri dar e cel mai tari in oameni de stat care se preocupa de problemele poporului.
... sa fim seriosi ... Boc a epuizat tot ce nu mergea ... IAR PRESA DE ASEMENEA....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei