Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bute şi loviturile sub centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremea fotbalului se apropie şi ea, puţintică răbdare. Dar iată că, dimpreună cu lumea fotbalului, ajungem deocamdată la box. Unde ar fi bine să încercăm a ne păstra limpezi la cap, în ciuda receptării multor fraze-directe sau mai ocolite (croşee), ba chiar mascate (upercuturi). Evenimentul de la Romexpo a fost de la început tratat de guvernanţii-organizatori precum recoltele de odinioară: milioane de telespectatori la hectar! Apoi a venit rândul comentatorilor protevişti de a vorbi cu gura plină. Lângă exagerările taxate de Tolontan în editorialul său aşez încă una: Michael Buffer – cea mai celebră voce din lume! Pe bune?! Păi chiar sâmbătă seara s-au auzit nişte voci mult „mai celebre” (nu, nu Andra, doar nişte băieţi de la U2 şi AC/DC!). Iar peste toate astea mai apare şi Moşu Doroftei cu frustrările sale, la un post de radio unde nu l-ar fi auzit nimeni în afară de Safta, interlocutorul său (unul pe măsură, nu?!), dacă nu l-ar fi preluat gazeta-locomotivă. Doroftei nu cred că ar deranja prin ceea ce spune, dacă nu ar da chestiunilor o tentă de reproş către Bute. În esenţă, cam aceleaşi lucruri le-au spus şi Diaconu şi Vaştag, dar fără a da interpretarea ieftină a lui Doroftei. Nu, Bute nu fuge de ceilalţi „grei” mijlocii, ci îi aşteaptă atunci când bursele vor fi pe picior de egalitate. Trebuie spus că această strategie a staff-ului lui Bute de a trece prin toată galeria de challengeri este la fel de inteligentă precum cea a lui Serghei Bubka de a bate recordul mondial centimetru cu centimetru. După mintea lui Doroftei, trebuia să se arunce din prima la vârf şi să rişte pierderea centurii pe o bursă de câteva sute de mii. O să ajungă să se bată şi cu ceilalţi deţinători de centuri, poate o să piardă, poate nu, rămâne de văzut. Până atunci, rămâne un sportiv cu un talent uriaş, cu creier şi carismă. Deci un pic peste Moşu Doroftei, unul care ieşea la bătaie într-un stil cam autodistructiv. Inima mare a lui Doroftei merită şi a şi fost apreciată, dar asta nu-i conferă vreo imunitate. Bute, ca şi alţi români, este iubit de canadieni şi pentru că a dat dovadă de bun-simţ, învăţându-le limba, nu i-a uitat nici când a vorbit la microfon, iar lucrurile astea se simt mai ales când vin din inimă. Dacă Lucian Bute ar fi simţit vreo ranchiună, i-ar fi amintit Moşului ceva legat de cântar. Alţii nu l-au iertat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bute şi loviturile sub centură.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bute şi loviturile sub centură5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei