Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoaştere internaţională

Caii pur-sânge arab, vedetele unui concurs de frumuseţe, la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele mai frumoase exemplare de cai pur-sânge din rasa Shagya arab din ţară au fost prezente sâmbătă în Suceava, pe hipodromul Hergheliei Rădăuţi, unde o comisie de arbitri internaţionali a stabilit care sunt campionii rasei, atât la armăsari, cât şi la iepe.

Cu coama în vânt, călcând mândri, agili şi puternici în acelaşi timp, frumoşii cai Shagya arab, al căror nucleu mondial este acum Herghelia Rădăuţi, s-au perindat prin faţa sutelor de spectatori, care au umplut tribunele hipodromului, bucurându-se de spectacol şi de o plăcută zi de vară.

Astfel, juriul şi spectatorii au putut admira caii care au fost „motorul” armatei austriece în războaiele napoleoniene, în numeroase alte campanii militare sau chiar şi în Primul Război Mondial, atât exemplarele crescute la Herghelia Rădăuţi, cât şi cele de la Herghelia Slatina, Depozitul de Armăsari Târgu Mureş şi crescători privaţi din Bucureşti, Ploieşti şi Mehedinţi.

În cele din urmă, campionul rasei Shagya arab, la armăsari, a fost desemnat Shagya 62, un armăsar alb ca spuma laptelui, asemănător faimosului Catalan, armăsarul domnitorului Ştefan cel Mare.

La categoria iepe din rasa Shagya arab, locul I a revenit tot Hergheliei Rădăuţi, în vreme ce locurile II şi III au revenit unui crescător privat din Mehedinţi, Adrian Duţă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor Cailor Arabi din România.

Acesta a venit tocmai de la 840 de kilometri distanţă, cu o trăsură trasă de cei doi cai care au şi fost premiaţi pentru frumuseţe, pentru a oferi spectatorilor o demonstraţie de dresură şi plimbări cu frumoasa sa trăsură.

La finele concursului, spectatorilor le-a fost oferită şi o fascinantă demonstraţie de dresură de cai, în care un armăsar a demonstrat că ştie să se mişte în ritmul muzicii, precum şi o palpitantă demonstraţie de sărituri la obstacole.

“Expoziţia naţională a crescătoriei de cai de rasă Shagya arab din România” a fost organizată de Direcţia Silvică Suceava cu prilejul primei conferinţe internaţionale la Rădăuţi a Internationale Shagya-Araber Gesellschaft, un comitet al celor mai mari somităţi din lume din domeniul cailor pur-sânge arab.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caii pur-sânge arab, vedetele unui concurs de frumuseţe, la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Caii pur-sânge arab, vedetele unui concurs de frumuseţe, la Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei