Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kroes:Ponderea ridicată a românilor fără acces la Internet, de 54% din populaţie, este inacceptabilă

Luni, 11 Iulie 2011 (15:28:57)

Ponderea ridicată a cetăţenilor români fără acces la Internet, de 54% din totalul populaţiei, mult peste media UE, este inacceptabilă, a declarat, luni, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.

"Faptul că 54% din populaţia României nu are acces la internet este inacceptabil. În Europa, doar 26% din populaţie nu foloseşte internetul. (...) Internetul este important, nu doar din punct de vedere economic, ci şi social. Salut strategia României de extinderea accesului populaţiei la internet", a spus Kroes într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

Rata de furnizare a accesului la internet va depăşi, conform ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, 90% până în 2015.

"Avem prevăzută creşterea ratei de acces la internet la peste 90% până în 2005 şi vom acoperi cel puţin 90% din cele 3.648 de «zone albe» (zone în care populaţia nu are acces la internet - n.r.). Agenda Digitală a început să prindă contur. Pot spune că nu suntem singuri, dar depinde de noi cum facem domeniul cunoscut şi cum îi implicăm pe ceilalţi. România se află pe locul şapte în topul mondial al ţărilor care adoptă tehnologiile avansate. De asemenea, ocupăm locul 16 la conexiunile la internet broadband, iar în ultimul an conexiunile în bandă largă au crescut cu 6%, dar nu este de ajuns", a spus Vreme.

Rata de penetrare a conexiunilor de acces dedicat la internet în bandă largă pentru gospodării era, la sfârşitul anului 2010, de 37%, conform unui raport al ANCOM. Numărul conexiunilor de acces la internet, în puncte fixe şi mobile, era la 31 decembrie de peste nouă milioane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kroes:Ponderea ridicată a românilor fără acces la Internet, de 54% din populaţie, este inacceptabilă.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kroes:Ponderea ridicată a românilor fără acces la Internet, de 54% din populaţie, este inacceptabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot ce e necontrolabil e toxic... trimis de
(23 iul 2011, 02:55:01
...iar tot ce e toxic poate fi letal...
... procentul de penetrare a internetului in domeniul vietii private nu este semnificativ prin marimea lui ci prin efectele ce le produce. Articol simplist ce preia o politica de corporatie ce urmareste sa-si extinda sfera .. deci profitul. Ar fi fost mai interesant daca onor autorul ar fi asociat acest fenomen de promovare (necesar de altfel) cu efectele ce le produce in zonele in care este utilizat necontrolat in ceea ce priveste continutul si utilizarea ... poate nu singur dar macar o parere de sociolog... si apo s-ar fi vazut cat de groasa e problema.... mai sapati domnii ziaristi pe tema asta si o sa gasiti si explicatii la nivelul cultural la care a ajuns generatia NOSPA... la procentu de promovare de bacalaureat... delicventa juvenila ...la manipularea psihologica prin net ... la prostitutia digitala...ca sa nu fiti mirati de ce avem turism sexual juvenil, si pedofili international.
zic si io... asa ca si consumator de internet de la inceputurile sale...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei