Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gitenstein: Ştiam că declaraţia mea privind CC va stârni controverse, dar vrem un aliat de încredere

Vineri, 24 Iunie 2011 (16:40:20)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, vineri, că ştia dinainte că declaraţia sa despre decizia Curţii Constituţionale va stârni controverse, dar a precizat că îşi exprimă opinia cu privire la astfel de subiecte, deoarece SUA doresc un aliat puternic şi de încredere.

Ambasada SUA este îngrijorată de decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea unor propuneri de amendare a Legii fundamentale, se arăta, marţi, într-o declaraţie a ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, miercuri, la B1TV, dacă i se pare normală susţinerea "extrem de categorică" a reformei constituţionale de către Ambasada SUA, precum şi poziţia acesteia faţă de decizia CC, şeful statului răspunzând: "Sincer, nu".

"Ştiam dinainte de a face declaraţia că ea va trezi controverse, aşa cum s-a întâmplat atunci când am făcut o declaraţie cu privire la decizia referitoare la Agenţia Naţională pentru Integritate, dar fac ceea ce au făcut toţi predecesorii mei. Întotdeauna ne exprimăm opinia cu privire la aceste subiecte, din mai multe motive: pentru că ne dorim un aliat puternic şi de încredere, care este nu doar un bun partener în proiecte de securitate, ci şi un bun partener comercial pentru SUA", a declarat, vineri, ambasadorul SUA pentru Hotnews.

"Oriunde merg, toate oficialităţile cu care vorbesc îmi spun că vor mai multe investiţii americane. Nici eu, nici preşedintele SUA nu putem direcţiona investiţiile americane. Investiţiile şi capitalul american sunt flexibile, pot fi direcţionate către orice ţară din lume. Ele se vor îndreptă către ţara cea mai transparentă, ce oferă oportunităţi", a explicat Gitenstein.

El spune că, atât timp cât există corupţie şi nu există un stat de drept, companiile americane nu vor investi în România.

Totodată, el subliniază că, dacă există corupţie în România, acest lucru dezavantajează direct companiile americane şi investitorii.

"De aceea iau poziţie, şi nu pentru că vreau să mă amestec în politică. Mi-ar plăcea să stau liniştit în birou şi să merg tot timpul la recepţii. Ar fi simplu, dar nu mi se permite să fac acest lucru", a mai spus el.

Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că sunt neconstituţionale anumite prevederi din proiectul legii de revizuire a Constituţiei trimis de şeful statului.

Judecătorii constituţionali au stabilit, printre altele, că sunt neconstituţionale prevederile referitoare la eliminarea prezumţiei caracterului licit al averii, imunitatea parlamentară şi ministerială şi componenţa Consiliului Superior al Magistraturii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gitenstein: Ştiam că declaraţia mea privind CC va stârni controverse, dar vrem un aliat de încredere.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gitenstein: Ştiam că declaraţia mea privind CC va stârni controverse, dar vrem un aliat de încredere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei