Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colegiul Farmaciştilor va sesiza CE pentru neplata arieratelor la reţete de diabet şi oncologie

Joi, 9 Iunie 2011 (16:04:09)

Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor au anunţat, joi, că vor sesiza Comisia Europeană şi Parlamentul European pentru neplata arieratelor de către CNAS în cazul reţetelor de diabet şi oncologie pe ultimile şase luni de anul trecut.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-au înregistrat întârzieri de 330 de zile la plata acestor datorii, termenul maxim stabilit chiar de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) fiind de 210 zile.

Clara Popescu a precizat că este vorba de datorii în valoare de 535 de milioane de lei, pe care CNAS nu le recunoaşte.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor a mai spus că fondurile pentru oncologie din acest an s-au terminat la sfârşitul lunii aprilie, iar din luna mai farmaciştii eliberează în continuare reţete pe care CNAS nu vrea să le recunoască, iar distribuitorii de medicamente nu vor să mai primească facturile.

Ea a ţinut să precizeze că directiva europeană care se referă la termenul de plată în sectorul medical de 60 de zile va trebui aplicată din 2013 şi în România.

Colegiul Farmaciştilor a propus CNAS să reducă de pe acum termenul de 210 zile, astfel încât să ajungă în 2013 la 60 de zile, dar Casa a ajuns la întârzieri de aproximativ un an, a adăugat Clara Popescu.

În opinia vicepreşedintelui Colegiului Farmaciştilor, CNAS ar trebui să plătească penalizări atunci când întârzie în plata unor datorii.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor a mai declarat că a avut mai multe întâlniri cu secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Gheorghe Gherghina, care nu ştia de aceste arierate, dar a recunoscut apoi că aceste facturi au intrat în circuitul financiar al ţării şi trebuie rezolvate. Clara Popescu a precizat însă că din luna martie, când au avut loc aceste discuţii, Colegiul Farmaciştilor nu a primit niciun răspuns.

Clara Popescu a mai spus că s-a întâlnit, în martie, şi cu europarlamentarii români, care au promis că vor face demersuri în acest sens, însă nici de la aceştia nu a primit niciun răspuns.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Farmaciştilor va sesiza CE pentru neplata arieratelor la reţete de diabet şi oncologie.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Farmaciştilor va sesiza CE pentru neplata arieratelor la reţete de diabet şi oncologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei