Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi i-a prezentat ambasadorului Olandei poziţia privind declaraţiile legate de statul de drept

Joi, 9 Iunie 2011 (18:53:42)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a discutat, joi, la MAE, cu ambasadorul Olandei la Bucureşti, exprimând dezacordul părţii române cu privire la declaraţiile recente formulate de reprezentanţii olandezi la UE în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriilor statului de drept.

"Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a invitat-o astăzi, 9 iunie 2011, la sediul ministerului pe Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, doamna Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool. În cadrul întrevederii, partea română şi-a exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile recente formulate de reprezentanţii olandezi în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriilor statului de drept. S-a reiterat în context faptul că România respectă în totalitate aceste criterii, fapt certificat constant de instituţiile europene, aceasta fiind, de altfel, şi o condiţie prealabilă pentru dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene, odată cu îndeplinirea criteriilor politice de aderare", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Ministreul precizează că Baconschi a arătat că eforturile României în consolidarea statutului de membru UE, inclusiv prin continuarea reformelor în domeniul justiţiei, nu trebuie echivalate, în niciun fel, cu o punere în discuţie a respectării statului de drept.

"Ministrul Baconschi a reiterat că România a făcut progrese incontestabile şi ireversibile în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, aspecte certificate de mai multe evaluări ale Comisiei Europene. Partea română a indicat cu claritate că va acţiona în continuare în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate la nivelul UE, fără a accepta, în acelaşi timp, condiţionări sau etichetări care nu au legătură cu performanţele reale ale României", se arată în comunicatul ministerului.

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul român de externe a solicitat ca abordarea acestui dosar să se facă respectând regulile şi cadrul actual, într-un spirit deschis şi constructiv, pentru atingerea obiectivului aderării României.

"Ministrul Baconschi a mai precizat că în relaţiile dintre România şi Olanda trebuie să primeze un spirit de încredere şi parteneriat specifice cooperării în cadrul UE, dar şi relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, şi a asigurat de întreaga deschidere a părţii române pentru un dialog consistent şi onest", se menţionează în comunicat.

În cadrul unei reuniuni din 30 mai, la Bruxelles, ambasadorul olandez la UE a spus că există în continuare mari probleme legate de reforma justiţiei în România şi că, prin urmare, Olanda nu crede că România este un "stat de drept".

Afirmaţiile au fost criticate de mediul politic din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi i-a prezentat ambasadorului Olandei poziţia privind declaraţiile legate de statul de drept.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi i-a prezentat ambasadorului Olandei poziţia privind declaraţiile legate de statul de drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei