Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely despre declaraţia lui Băsescu: Problema în absorbţia fondurilor este la autorităţile locale

Joi, 9 Iunie 2011 (14:46:30)

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, spune, referindu-se la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia miniştrii cu puţine investiţii şi fonduri UE atrase să se gândească dacă rămân în Guvern, că problema principală în absorbţia fondurilor este la nivelul autorităţilor locale.

Borbely a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu "are perfectă dreptate" să fie nemulţumit de rata slabă a absorbţiei fondurilor europene.

"Preşedintele are perfectă dreptate, din păcate absorbţia fondurilor e foarte slabă, iar eu am spus acest lucru de nenumărate ori. Problema de fond, la proiectele pe care Ministerul Mediului le gestionează şi implementează, este la nivelul autorităţilor locale", a spus Borbely.

Acesta a afirmat că rolul ministerului este de a pregăti contractele şi a le semna cu autorităţile locale, iar dacă în ce priveşte semnarea România este prima din UE, la implementare şi absorbţia efectivă este "codaşă".

"Suntem primii din Uniunea Europeană la semnare, avem contracte de 5,3 miliarde de euro la Ministerul Mediului şi printre ultimii în ce priveşte absorbţia de fonduri. Am avut nenumărate şedinţe anul trecut cu cei implicaţi, acum o săptămână am avut o analiză, am făcut propuneri, noi avem la minister un consultant numai pentru a ajuta la implementarea proiectelor. Vedem, dacă este nevoie tragem concluziile, şi eu, şi colegii. Dar, vă repet, principala problemă e la autorităţile locale", a conchis Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor să se gândească dacă mai pot face parte din Guvern după 30 iunie, în cazul în care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbţiei fondurilor UE şi al investiţiilor în domeniile pe care le gestionează.

El a arătat că modul în care sunt realizate investiţiile finanţate inclusiv din fonduri UE ar trebui să reprezinte principalul reper pentru miniştri în a considera dacă mai pot face parte dintr-un guvern.

"Avem bani de la UE şi de la buget, niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumelor alocate. Nu aveţi nicio justificare, că «nu am putut cheltui banii», dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dumneavoastră şi care trebuie să aprobe proiectele, să dea drumul la bani. Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe primul semestru, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet", le-a spus Băsescu miniştrilor.

Şeful statului a adăugat că speră să nu se ajungă la această situaţie, deşi datele actuale privind execuţia investiţiilor "nu este bună". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely despre declaraţia lui Băsescu: Problema în absorbţia fondurilor este la autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely despre declaraţia lui Băsescu: Problema în absorbţia fondurilor este la autorităţile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei