Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii nu se apucă de afaceri pentru că le este frică de faliment - sondaj CE

Joi, 9 Iunie 2011 (16:16:04)

Românii care ar vrea să înceapă o afacere sunt descurajaţi în primul rând de frica de faliment, de teama unui venit nesigur şi pentru că sunt îngrijoraţi că şi-ar putea pierde proprietăţile, reiese dintr-un sondaj citat într-un raport al Comisiei Europene (CE).

Astfel, 53% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au spus că frica de faliment i-ar descuraja dacă ar avea ocazia să înceapă un business, se arată într-un raport al CE privind inovaţia şi competitivitatea în 2011. Potrivit sondajului, românii se tem cel mai mult de faliment, urmaţi de japonezi şi francezi.

Perspectiva unui venit nesigur este a doua dintre temerile care îi împiedică pe români să facă afaceri, 43% dintre respondenţii la sondaj arătându-se îngrijoraţi de această perspectivă.

Totodată, 31% dintre românii care ar putea începe o afacere se tem că şi-ar putea pierde proprietăţile.

La nivelul UE, principalul factor descurajator pentru cei care ar avea oportunitatea să înceapă un business este de asemenea frica de faliment (49%), urmată de venitul nesigur (40%), pierderea proprietăţilor (37%), nesiguranţa locului de muncă (20%), eşecul personal (18%) şi lipsa de timp sau de energie (15%).

Într-un clasament privind teama de faliment care cuprinde 24 de ţări, majoritatea europene, România se află pe primul loc, urmată de Japonia (49%), Franţa (circa 46%), Grecia şi Spania (45%). Doar 27% dintre chinezi se îndepărtează de ideea de a începe o afacere din cauza acesteui temeri, în timp ce în SUA procentajul este de circa 22%. Cei mai optimişti sunt sud-coreenii, doar 18% dintre aceştia fiind îngrijoraţi de perspectiva falimentului.

În Grecia, Italia, Cipru, Slovacia şi Turcia, respondenţii au fost mai degrabă îngrijoraţi de securitatea locului de muncă şi pierderea proprietăţilor. În Malta, China, Coreea de Sud şi Lituania, cei mai mulţi dintre participanţii la studiu se tem în primul rând de eşecul personal. Suedezii, finlandezii şi norvegienii consideră că înfiinţarea unui business necesită prea mult timp şi efort. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii nu se apucă de afaceri pentru că le este frică de faliment - sondaj CE.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii nu se apucă de afaceri pentru că le este frică de faliment - sondaj CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei