Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Generale, probleme, mă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Presupun că nu m-aţi putea bănui vreodată că aş fi în stare să susţin vreuna, oricare, din cauzele lui Becali. George, domnul acela cioban. Totuşi, din când în când, omul are parte de nişte întâmplări care nu pot să nu te pună pe gânduri şi să-ţi stârnească şi compasiune, şi un şir de întrebări. A fost mai întâi chestia aia stranie, nu arestarea lui pe motiv că i-a luat niţeluş la întrebări (e drept că într-un stil pur mafiot) pe mafioţii care-i furaseră mândreţe de maşină. M-am întrebat atunci ce poţi face tu, om obişnuit, cu Dacia, nu cu Maybach, şi care nu ai angajaţi de calibrul lui Zmărăndescu: să aştepţi să-ţi găsească poliţia, în mileniul următor, putregaiul de maşină, ori să-ţi aduni prietenii şi să încerci să-ţi recuperezi obiectul, pe orice cale? La vreo doi – trei ani distanţă, iată-l pe Gigi Becali băgat din nou sub presiune, de... chiar aşa: de cine? Că la televiziuni s-a dat doar ştirea, iar pe gură s-a exprimat un flăcău într-o cămaşă în carouri mărunte care vorbea pătruns-nenorocire despre „tradiţie”, „simboluri”, „siglă”, „palmares”, „emblemă”. Ba mai zicea ceva despre mărci înregistrate, nu, nu aia importată de la Moscova, odată cu „eliberarea” României (când porcii stalinişti ne-au furnizat, „la pachet” cu alte binefaceri, şi cluburile Miliţiei şi Armeţii, adică Dinamo şi Steaua), ci una mai pe nouă, cică din 1994, de-i zice, auzi coincidenţă!, tot Steaua. Discuţia asta ca între (şi ca pentru) cretini s-a mai purtat prin România asta locuită, cel mai celebru caz fiind cel al Politehnicii Timişoara, depunctată, repunctată, dezbrăcată de violet, reîmbrăcată în violet (sau nu!?) şi lăsată, cică fără palmares. Bun, şi care-i problema? Dacă vine un jmeker şi-ţi ia palmaresul, dar n-are jucători, ce face cu el? Îl duce mă-sii acasă? Face expoziţii? L-am auzit pe Becali spunând că la data când a preluat el Steaua, actul a fost semnat de opt generali. O fi fost faptă penală? N-o fi fost? La chestia asta cred că ăia opt ar trebui întrebaţi de şpăgile luate, dacă-i vorba de patrimoniu înstrăinat. De la mine se vede însă altceva: că o bandă de generali, poate unul chiar făcut pe fotbal, vrea să înhaţe Steaua, omiţând însă din calcule exact ceea ce contează: că Armeţile s-au cam dus dracului odată cu comunismul, că Steaua, dincolo de „brand”, pute a hoit comunist, şi mai ales că Becali, prost şi escroc cum e, a cheltuit cu echipa asta poate sute de milioane. Bă generalilor, pupaţi-i repede mâna că v-a ţinut vie mortăciunea. Şi daţi-vă-ntre voi câte-un „Culcat!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Generale, probleme, mă?.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Generale, probleme, mă?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei