Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Unele autorităţi locale nu au investit niciun leu în spitale, nu au luat niciun bisturiu

Joi, 9 Iunie 2011 (14:43:25)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi, la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de agenţia Mediafax şi Eureko, că în judeţele Olt şi Vrancea autorităţile locale nu au alocat niciun leu pentru spitale, precizând că săptămâna viitoare va prezenta un raport pe această temă.

Cseke Attila a spus că de-a lungul a 20 de ani au fost aproape 20 de miniştri ai Sănătăţii, fiecare cu reforma lui, cu propunerile lui de organizare şi de reformare a sistemului, existând lucruri pozitive, care se datorează administratorilor de sistem dar şi personalului medical, însă, per ansamblu, dacă societatea românească ar fi întrebată dacă este mulţumită, răspunsul nu ar fi atât de pozitiv.

Cseke Attila a recunosct că în sistemul sanitar sunt probleme şi, deşi toată lumea a vorbit de reformă, încă nu avem un sistem medical aşa cum şi-ar dori toată lumea.

"Acest sistem are nevoie de schimbări. Cea mai mare greşeală a unui ministru atunci când sistemul nu funcţionează este să lase lucrurile aşa. Chiar dacă schimbarea înseamnă decizii nepopulare, ele trebuie luate" a mai spus demnitarul.

Ministrul a atras atenţia că este nevoie şi de implicarea autorităţilor locale în schimbarea sistemului sanitar, menţionând că săptămâna viitoare va prezenta un raport despre implicarea acestora după descentralizarea spitalelor.

El a subliniat că în anumite locuri nu s-au dotat spitale, nici măcar saloane iar în alte locuri nu s-a luat nici măcar un bisturiu.

Cseke Attila a precizat că, în unele situaţii, cifrele sunt îmbucurătoare, dar în altele s-a constatat un dezinteres total faţă de spitale, pentru că nu s-a înţeles că unităţile sanitare sunt ale autorităţilor locale şi acest lucru nu înseamnă doar că acestea îşi pot numi managerul, fără să asigure finanţarea.

Ministrul Sănătăţii a dat două exemple de judeţe în care nicio autoritate locală nu s-a implicat cu niciun leu pentru dotarea sau reabilitarea spitalelor, fiind vorba de Olt şi Vrancea.

De asemenea, ministrul a arătat că în alte zece judeţe autorităţile locale au alocat sub un milion de lei, apreciind că este "foarte, foarte puţin".

Cseke a precizat că sunt şi exemple de judeţe care au crescut finanţarea pe spitale.

În acelaşi timp, ministrul a transmis un mesaj primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, amintindu-le că şi-au dorit descentralizarea spitalelor, şi-au ales managementul pe care şi l-au dorit, dar că trebuie să se implice şi să aloce fonduri pentru dotări şi reabilitări.

Ministru a mai spus că speră ca anul viitor să fie pentru prima dată când la alegerile locale fiecare candidat şi fiecare partid va avea în program şi o strategie pentru dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti.

Măsurile de reformare a sistemului de sănătate şi consecinţele introducerii coplăţii sunt analizate de reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jucători privaţi din domeniul serviciilor medicale şi al asigurărilor la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", organizată de agenţia Mediafax şi Eureko. Conferinţa a fost deschisă de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Unele autorităţi locale nu au investit niciun leu în spitale, nu au luat niciun bisturiu.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Unele autorităţi locale nu au investit niciun leu în spitale, nu au luat niciun bisturiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei