Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Ochii străzii

Accidentele rutiere, principalele evenimente semnalate de camerele video din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De două săptămâni, străzile Sucevei sunt supravegheate zi şi noapte, prin intermediul a 108 camere video, montate în cele mai circulate zone din municipiu, dar şi în zona instituţiilor şi a unităţilor de învăţământ.

Principalele evenimente surprinse de camerele video în primele două săptămâni de funcţionare au fost doar accidente rutiere fără victime, în care părţile implicate s-au împăcat amiabil, astfel încât poliţia nu a avut motive să solicite înregistrări ale evenimentelor.

Mici, aproape invizibile pe stâlpii stradali încărcaţi de fel de fel de cabluri, camerele video ultraperformante înregistrează tot ce se întâmplă pe stradă în zonele supravegheate, iar imaginile transmise sunt vizualizate non-stop de agenţi ai Poliţiei Locale, care pot interveni astfel mult mai rapid în cazul unor evenimente.

Mai mult, toate imaginile captate sunt înregistrate şi stocate pe servere timp de 30 de zile, încât, chiar dacă un eveniment a scăpat ochilor vigilenţi ai poliţiştilor de serviciu, el poate fi vizualizat anterior, detalii importante putând fi obţinute din aceste înregistrări video.

“Camerele video au fost instalate printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, care a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 92%. Costul total al proiectului a fost de aproximativ 600.000 de euro şi a constat în instalarea a 108 camere de supraveghere, din care 72 fixe şi 36 mobile, astfel încât să acopere mare parte a zonelor din municipiul Suceava în care s-ar fi putut produce fapte antisociale. Imaginile sunt stocate pentru o perioadă de 30 de zile, astfel încât, la producerea unui incident, la solicitarea Poliţiei sau Parchetului, imaginile pot fi oferite spre vizionare şi stabilirea concluziilor.

Proiectul este foarte important pentru municipiul Suceava, deoarece orice faptă antisocială petrecută în zonele supravegheate poate fi uşor descoperită, iar acest lucru reprezintă şi o descurajare pentru cei tentaţi să le producă”, a declarat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

În centrul de comandă al sistemului de supraveghere video, amenajat la parterul Primăriei Suceava, în permanenţă se află câte o echipă a Poliţiei Locale, care, de la distanţă, veghează asupra oraşului.

“Deocamdată nu s-au înregistrat probleme deosebite, dar continuăm să monitorizăm toate zonele. De exemplu, ne concentrăm pe zonele unde există o aglomerare mai mare de tineri, mai ales seara, dăm zoom şi vedem dacă este vreo problemă. Dacă nu, reluăm activitatea de monitorizare a celorlalte monitoare. Sistemul merge foarte bine. În caz că apar blocaje de circulaţie, sunăm la Poliţia Rutieră, să intervină, pentru descongestionarea traficului, la 112 în caz de eveniment cu victime, în caz de scandaluri”, a declarat Ioan Cerlincă, poliţistul local aflat ieri în tura de dimineaţă la supervizarea celor 12 monitoare ce transmit imagini din oraş zi şi noapte.

În vreme ce o parte a populaţiei se declară mulţumită de prezenţa acestor camere video pe străzi, alţii se tem că acestea le invadează intimitatea şi ar putea fi folosite în scopuri mai puţin morale. Cu toate acestea, una dintre principalele reguli pe care le respectă cei care sunt în spatele monitoarelor este cea de a nu îndrepta camerele video spre blocurile de locuinţe, care, mai mult, sunt înnegrite automat prin programul care asigură funcţionarea întregului sistem video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentele rutiere, principalele evenimente semnalate de camerele video din Suceava.
 Vizualizări articol: 3502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Accidentele rutiere, principalele evenimente semnalate de camerele video din Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 9 iun 2011, 11:18:02
eu totusi nu inteleg un lucur..pentru ce s.au cheltuit atatia bani? doar pentru a pierde o mana de "comunitari" timpul zi noapte ptr a le supraveghea? suntem in oras si orice accident ar fi..e imposibil sa nu fie cineva in zona sa dea telefon la 112. nu a fost inca nici un incident in oras la care politia salvarea sau pompierii sa nu intervina la timp. As fi putut intelege eficienta lor daca.. se faceau amenzi pe nerespecatarea regulilor de circulatie..altfel nu le vad eficiente. Sunt complect inutile
1.1  RE: :)) trimis de
( 9 iun 2011, 11:40:19
Esti in pom LUKANU. Din moment ce toate orasele civilizate din Europa au asemenea sisteme de supraveghere video este si normal sa le urmam exemplul. Faptul ca tu cauti un pretext pentru ca aceste camere sa aduca bani la buget este alta problema. Oricum daca nu instalau aceste camere urlai ca te simti nesigur in Suceava. Acum ca le-au instalat nu le vezi sensul. Asa-i romanul. Vesnic nemultumit.
1.2  RE: :)) trimis de
( 9 iun 2011, 11:56:54
ai spus foarte foarte bine.."toate orasele civilizate din Europa"...ce te face sa incluzi si Suceava in categoria asta?laughing)
2.   Mergeti la Piatra Neamt, Bacau, sa vedeti! trimis de
( 9 iun 2011, 12:33:11
.!?
Pacat ca, ,,gospodarii de ieri '' ,trepadusii ce au fost la conducere, si-au batut joc de cartierele orasului, strazi inguste ,blocuri multe (dormitoare de campanie) FARA PARCURI etc. ...
Oras monoton unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei lasate de oamenii puturosi....
2.1  RE: Mergeti la Piatra Neamt, Bacau, sa vedeti! trimis de
( 9 iun 2011, 12:49:42
daca nu au reusit sa-si bata joc cei din trecut in totalitate..au reusit cu siguranta cei din prezent.in fiecare colt liber in loc sa puna un copac si ceva iarba au mai contruit o bodega. bravo..ca oricum este o gramada de spatiu verde in oras, nu-i asa?
3.   Ati auzit, da? trimis de
( 9 iun 2011, 13:36:41
Militianul cu fata de canis spunea la un moment dat: "Indreptam camerele spre grupuri de tineri...". Daca astia au impresia sau nu le convine ceva la vreo grupare de oameni, te poti trezi cu abuzuri. Sistemul e perfect in teorie, dar in Ro, unde meltenii inca ragaie a comunism...
4.   Amenda... trimis de
( 9 iun 2011, 18:17:55
Sper ca militienii sa-i vada pe Seredenciuc sa pe Harsovschi cum conduc fara sa puna centura de siguranta sau vorbind la telefon...Sincer,pe Lungu inca nu l-am vazut,dar pe astia doi...mi-e greata de aroganta lor...Cand stii ca te cunoaste lumea,macar respecti legea,ca la anu'iar vii cu caciula-n mana si minciuna-n gusa!
5.   De neinteles trimis de
(10 iun 2011, 02:56:41
Eu nu inteleg un lucru, daca eu ca cetatean ce imi platesc toate taxele la zi sunt filmat fara consimtamantul meu (chiar daca e spatiul public,nu au dreptul de a ma filma,adica o pot face ,dar pe inregistrarile publice ar trebui sa am figura blurata ),cred ca ar fi normal sa am acces la imaginile LIVE ale acestor camere.Deci nu am pretentii la inregistari ,vreau doar sa vad LIVE ,si asa nu va fi nici un BIG BTROTHER cum spunea inbecilul de primar. Suceava Sucks !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei