Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trei răniţi după o explozie la o fabrică de reşapat cauciucuri

Click aici pentru VIDEO

Trei muncitori au fost răniţi în această dimineaţă în urma unei explozii care s-a produs la un tocător din incinta fabricii de reşapat cauciucuri din Slobozia, comuna Grăniceşti. Nenorocirea s-a produs în timp ce oamenii lucrau la înlocuirea unui rulment de la un motor, iar explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei scântei. Totul s-a întâmplat extrem de rapid, şi chiar dacă intervenţia colegilor a fost rapidă, unul dintre muncitori, Gheorghe Cristinel Prodan, de 23 de ani, din Ţibeni, a suferit arsuri pe aproape întreaga suprafaţă a corpului. Gravă este şi situaţia unui alt muncitor, Toader Pribeagu, de 55 de ani, din Gura Solcii, care are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Un al treilea mecanic care a fost ars se numeşte Daniel Andrei Şalgău, de 33 de ani, din Milişăuţi, iar flăcările i-au afectat 30% din suprafaţa corpului.

Directorul tehnic al SC Supermag Imperial SRL Câmpulung Moldovenesc, punct de lucru Slobozia Sucevei, Bohdan Chifan, a explicat şi ce anume a provocat explozia, mai ales că în hala respectivă era interzisă folosirea focului. „Pudra fină care rezultă din tocarea cauciucurilor este extrem de inflamabilă. În timp ce muncitorii lucrau la înlocuirea unui rulment de la un motor cred că s-a produs o scânteie, iar de aici a rezultat explozia, care a pulverizat pulbere aprinsă spre oamenii din apropiere”, a declarat Bogdan Chifan.

Intervenţia celorlalţi muncitori a fost extrem de rapidă, aceştia folosind 20 de stingătoare şi hidrantul pentru a-i salva pe oamenii care ardeau şi pentru a stinge focul. De altfel, la sosirea pompierilor din Rădăuţi, focul ardea doar mocnit, iar în interiorul halei unde se afla tocătorul de cauciucuri era un fum gros.

„Am intervenit cu trei autospeciale şi am folosit echipamentul din dotare din cauza degajărilor de fum şi a gazelor toxice. S-a spart acoperişul pentru a permite evacuarea fumului, iar apoi am lichidat incendiul care se manifesta pe o suprafaţă de circa 100 mp”, a precizat locotenent colonel Petru Constantin, şeful Serviciului prevenirea incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

 

Răniţii, transportaţi cu elicopterul la Bucureşti

În timp ce pompierii stingeau incendiul, ambulanţele chemate la sediul societăţii de reşapat cauciucuri acordau primele îngrijiri celor răniţi. Cele trei persoane care au suferit arsuri serioase au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Suceava, iar un al patrulea muncitor a refuzat să meargă să se interneze. Este vorba de Valerică Chiriluţă, şeful de echipă, care prezenta arsuri pe mâna stângă.

Muncitorii aduşi la spitalul din Suceava au intrat pe mâna medicilor, iar între timp a fost chemat şi un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru a-i transporta pe răniţi la o clinică de specialitate din Bucureşti. Elicopterul i-a preluat pe răniţi în jurul orei 10.00, dar medicii erau rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a lui Toader Pribeagu şi a lui Gheorghe Cristinel Prodan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei răniţi după o explozie la o fabrică de reşapat cauciucuri.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 17 voturi
Trei răniţi după o explozie la o fabrică de reşapat cauciucuri3.9517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei