Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iun 2011 - Anul XVI, nr. 134 (4732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministru ungar:O variantă privind Schengen-eliminarea frontierelor aeriene în 2011,celelalte în 2012

Joi, 9 Iunie 2011 (18:03:23)

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat, joi, că una dintre propunerile privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen vizează eliminarea controalelor pe aeroporturi în 2011, iar la frontiera maritimă şi terestră mai târziu, în 2012.

Pinter Sandor, a căui ţară deţine preşedinţia UE, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de concluzii privind aderarea celor două state la Schengen a fost adoptat. El nu a oferit detalii despre conţinutul acestuia, însă a precizat că atât Comisia Europeană - reprezentată la lucrări de comisarul Cecilia Malmstrom - cât şi miniştrii prezenţi "au lăudat eforturile imense" făcute de cele două state pentru pregătire.

Pinter Sandor a precizat că nu poate să facă previziuni pentru viitor dar a explicat că, până la viitoarea reuniune a Consiliului JAI, din 20 septembrie 2011 vor fi luate în discuţie mai multe propuneri, una dintre acestea fiind posibilitatea intrării în Schengen pe etape (aerian în 2011) si maritim si terestru in 2012.

"Nu ştiu ce va fi în viitor. Pot să vă citez din concluzii. Aşadar, până la 20 septembrie 2011, cu alte cuvinte în timpul preşedinţiei poloneze, chestiunea va fi analizată şi în timpul acestei analize sunt convins că vor fi făcute mai multe propuneri serioase. Una dintre propunerile care există este o aderare pas-cu-pas, astfel încât în ceea ce priveşte aeroporturile (aderarea, n.red.) să fie în 2011, iar pentru spaţiul terestru şi cel maritim, mai târziu în 2012. Dar nu ştiu ce se va întâmpla, dacă va fi aşa. Cert este că preşedinţia poloneză va reveni la subiect în septembrie 2011", a spus Pinter.

"Olanda a acceptat şi ea raportul de concluzii. Deci acum nu mai este nimeni împotrivă", a mai spus Pinter, întrebat dacă poate confirma informaţia potrivit căreia singura ţară care s-a opus în problema aderării a fost Olanda.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere ar putea să fie efectivă la sfârşitul lui 2012 şi să se realizeze în etape, a anunţat joi, la Luxemburg, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, citat de AFP. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministru ungar:O variantă privind Schengen-eliminarea frontierelor aeriene în 2011,celelalte în 2012.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministru ungar:O variantă privind Schengen-eliminarea frontierelor aeriene în 2011,celelalte în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei