Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vicepreşedintele SNMF: Actul adiţional semnat de medicii de familie cu CNAS este un document ilegal

Marţi, 7 Iunie 2011 (15:25:19)

Medicii de familie care au semnat actul adiţional cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat un document ilegal, pentru că nu există un contract semnat la care acest act să fie anexat, susţine vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, medicul Simona Schnelbach.

Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Simona Schnelbach, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că cei aproximativ şase la sută dintre medicii de familie care au semnat actul adiţional cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au semnat "un document ilegal", întrucât acest act trebuie întocmit în baza unui contract, contract care nu a fost însă semnat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Actul adiţional trebuie făcut în baza unui contract. Pentru anul 2011 contractul nu a fost semnat, iar contractul din 2010 a fost abrogat", a spus Simona Schnelbach.

De asemenea, vicepreşedintele SNMF a afirmat că unele organizaţii profesionale ale medicilor doresc înfiinţarea mai multor case de asigurări de sănătate, după modelul Franţei şi al altor ţări europene, pentru că existenţa mai multor structuri de acest gen ar duce la creşterea calităţii serviciilor oferite pacienţilor.

În acest sens, s-a constituit un grup de lucru care va realiza un proiect de act normativ care va prevedea înfiinţarea mai multor case de asigurări de sănătate.

"Acest monopol al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este distructiv pentru pacienţi şi nu reuşeşte să le ofere acestora servicii de calitate, pe măsura cotizaţiilor lor la fondul de asigurări de sănătate", a spus Simona Schnelbach.

Ea a precizat că existenţa Caselor Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritaţii Judecătoreşti şi din domeniul transporturilor nu presupune concurenţă în acest domeniu.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a anunţat, joi, că medicii pot veni să semneze noile contracte de servicii şi le-a recomandat doctorilor de familie să-şi calculeze veniturile după noile norme pentru a vedea că mulţi au venituri mai mari.

În replică, reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) şi ai Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNMPF) au criticat afirmaţiile lui Lucian Duţă privind creşterea finanţării pentru medicii de familie.

De altfel, SNMF şi FNPMF au transmis că afirmaţiile preşedintelui CNAS cu privire la medicii de familie sunt răuvoitoare şi calomnioase.

Medicii din Bucureşti s-au reunit, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde au decis în unanimitate să se alieze colegilor din ţară şi să nu semneze contractul cadru pe 2011 - 2012.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Suceava, că MS a rezolvat solicitările medicilor de familie şi şi-a exprimat încrederea că aceştia vor semna contratele-cadru pentru anul 2011 astfel încât pacienţii să nu fie afectaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele SNMF: Actul adiţional semnat de medicii de familie cu CNAS este un document ilegal.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreşedintele SNMF: Actul adiţional semnat de medicii de familie cu CNAS este un document ilegal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei