Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Suntem mult avansaţi faţă de nivelul evocat de declaraţia consilierului olandez de la UE

Marţi, 7 Iunie 2011 (16:33:48)

 Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că trebuie corectată percepţia după care declaraţia consilierului Reprezentanţei Permenente a Olandei la UE ar fi una de principiu, de la un nivel înalt al diplomaţiei olandeze şi care să pună în discuţie existenţa statului de drept în România.

"Reacţia noastră trebuie să fie exactă şi promptă în a explica faptul că este depăşită demult problema construcţiei şi funcţionalităţii statului de drept în România. Noi lucrăm, acum, în domenii de nuanţă în ceea ce priveşte reforma justiţiei, pregătim implementarea unor acte complexe, adică suntem mult avansaţi faţă de nivelul evocat de declaraţia amintită", a susţinut, marţi, ministrul Justiţiei, în cadrul unei declaraţii de presă referitoare la afirmaţiile unor diplomaţi şi oficiali olandezi, potrivit cărora România nu ar îndeplini criteriul statului de drept din cauza problemelor legate de situaţia din justiţie.

Potrivit demnitarului român, cea mai recentă declaraţie, aparţinând unui consilier din Reprezentanţa Permanentă a Olandei la Uniunea Europeană, a fost făcută în 30 mai, în cadrul COREPER II, care a luat în discuţie Concluziile privind completarea proceselor de evaluare Schengen ale României şi Bulgariei.

Discuţiile au fost într-o notă favorabilă, a punctat Predoiu.

Întrebat care a fost sintagma folosită de consilierul olandez la UE, ministrul a spus: "Stat de drept deficitar".

"«Stat de drept» în limbaj universal juridic se traduce uneori prin «rule of law», în limbajul anglo-saxon, dar sensul a fost acesta şi nu s-a pus la îndoială existenţa statului de drept, ci anumite probleme", a explicat ministrul Predoiu.

În continuare, ministrul a subliniat că trebuie corectată percepţia că aceasta ar fi fost o declaraţie de principiu, de la un nivel înalt al diplomaţiei olandeză şi care să pună în discuţie existenţa statului de drept.

"A fost vorba doar de o aserţiune de nuanţă într-un context pozitiv, în care erau recunoscute atât progresele în cadrul Schengen, cât şi în mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)", a mai spus Predoiu.

Totodată, demnitarul român a declarat că nu intenţionează să intre într-o polemică, dar doreşte să exprime clar argumentele.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Suntem mult avansaţi faţă de nivelul evocat de declaraţia consilierului olandez de la UE.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Suntem mult avansaţi faţă de nivelul evocat de declaraţia consilierului olandez de la UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei