Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisarul Malmström: Aplicarea măsurilor anticorupţie, "foarte inegală" în statele UE

Marţi, 7 Iunie 2011 (18:50:57)

Comisarul pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, afirmă că punerea în aplicare a măsurilor anticorupţie de către statele membre UE este "foarte inegală", iar Raportul anticorupţie al CE va pune în evidenţă nereuşitele şi punctele vulnerabile în cele 27 de ţări membre.

Potrivit oficialului european, atenţia acordată luptei împotriva corupţiei trebuie să fie o prioritate.

"Deşi există cadre juridice complexe la nivel internaţional şi european, am constatat că punerea în aplicare de către statele membre este foarte inegală. În ceea ce mă priveşte, am convingerea că nu există suficientă hotărâre în rândul politicienilor şi decidenţilor pentru combaterea acestei infracţiuni. Raportul nostru anticorupţie poate impulsiona voinţa politică de a acţiona, prin faptul că oferă o imagine clară asupra eforturilor şi realizărilor în materie de anticorupţie şi, de asemenea, prin faptul că pune în evidenţă nereuşitele şi punctele vulnerabile în cele 27 de state membre", afirmă Cecilia Malmström, citată de site-ul ec.europa.eu.

Potrivit comisarului, Comisia trebuie să se asigure că în toate politicile relevante ale UE se pune un accent mai puternic pe corupţie.

"Combaterea cu succes a corupţiei este o continuă luptă, iar măsurile pe care le propunem reprezintă doar o parte dintr-un răspuns mai amplu la provocările cu care se confruntă societăţile noastre în ceea ce priveşte corupţia. Eu abordez cu foarte mare seriozitate aceste provocări. Din acest motiv, în anii viitori voi propune acţiuni în aceste direcţii, cum ar fi norme noi privind confiscarea activelor provenite din săvârşirea de infracţiuni, un plan privind o mai bună colectare a datelor statistice din domeniul criminalităţii, precum şi o strategie pentru ameliorarea investigaţiilor din domeniul infracţionalităţii financiare în statele membre", declară Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul Malmström: Aplicarea măsurilor anticorupţie, "foarte inegală" în statele UE.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul Malmström: Aplicarea măsurilor anticorupţie, "foarte inegală" în statele UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei