Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL: Guvernul să suplimenteze cu 50 de milioane de euro bugetul Ministerului Sănătăţii

Marţi, 7 Iunie 2011 (14:13:16)

Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au solicitat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută în urma discuţiei cu reprezentanţi ai medicilor, ca Guvernul să suplimenteze cu 50 de milioane de euro bugetul Ministerului Sănătăţii pentru a rezolva criza medicilor de familie.

"Somăm Guvernul şi premierul, care răspund în faţa societăţii de buna funcţionare a unui sistem esenţial public, sistemul de sănătate, să aibă dialog cu medicii de familie şi să dea curs solicitărilor legitime ale lor. E vorba de 50 de milioane de euro pe care îi găseşte pentru altceva, pentru un judeţ pedelist, pentru o telecabină sau fântănă căntătoare, dar nu-i găseşte pentru medici", a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a arătat că USL îşi exprimă solidaritatea cu medicii şi pacienţii care s-au alăturat acestora, considerând că aceştia luptă pentru o cauză dreaptă şi că protestul lor este întemeiat.

Ponta a susţinut, totodată, că lipsa de dialog a Ministerului Sănătăţii, CNAS şi a ministrului Cseke Attila este evidentă şi a acuzat faptul că normele CNAS şi Ministerului Sănătăţii au fost aprobate "din birou".

Liderul PSD a mai arătat că, în ultimii trei ani, în România au terminat rezidenţiatul 7.000 de medici şi au plecat în străinătate 10.000, ceea ce a creat un deficit de 30%.

"Dacă ăsta e rezultul câtorva ani de guvernare, ne dăm seama toţi de pericolul în care ne aflăm şi care e rezultatul de denigrare a medicilor", a spus Ponta.

La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a precizat că, pentru a se vedea că USL nu doar propune, ci şi face, este necesar să se compare bugetul alocat de fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu medicilor de familie cu bugetele alocate de guvernele succesive Emil Boc.

Liderul PC Daniel Constantin a menţionat că fondurile de 50 de milioane de euro ar trebui să vină ca suplimentare de la buget şi nu ca realocare în cadrul bugetului Ministerului Sănătăţii, întrucât USL nu doreşte subfinanţarea spitalelor.

Deputatul PSD Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină Carol Davila, a precizat că, prin suplimentarea bugetului MS cu 50 de milioane de euro s-ar face o reparaţie eficientă şi necesară, care nu ar fi prea dificil de făcut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL: Guvernul să suplimenteze cu 50 de milioane de euro bugetul Ministerului Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL: Guvernul să suplimenteze cu 50 de milioane de euro bugetul Ministerului Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei