Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toate autostrăzile vor fi cu taxă

Marţi, 7 Iunie 2011 (15:52:35)

Directorul general al CNADNR, Daniela Drăghia, a declarat marţi că întreaga reţea de autostrăzi va fi taxată, menţionând că instituţia lucrează la stabilirea valorii şi a modului cum se vor colecta banii.

Anterior, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a firmase că doar utilizarea autostrăzilor de pe Coridorul IV paneropean va fi taxată, condiţie impusă de Comisia Europeană, cu o sumă care va fi anunţată când majoritatea tronsoanelor vor fi finalizate, în 2015.

"Comisia Europeană a impus condiţii clare, atunci când ne-au dat finanţarea, şi anume taxarea autostrăzilor. Vorbim de Coridorul IV, dar şi de celelalte autostrăzi deja construite. Întreaga reţea va fi taxată", a precizat Drăghia.

În prezent, doar tronsonul Bucureşti-Cernavodă din autostrada Bucureşti-Constanţa se află pe traseul Coridorului IV.

CNADNR lucrează la calcularea taxei, precum şi la modul în care aceasta va fi aplicată, respectiv prin puncte de colectare sau cu ajutorul sateliţilor prin Programul Galileo al Uniunii Europene (sistem european de radionavigaţie), care va intra în vigoare în 2013. Radionavigaţia prin satelit este o tehnologie care permite utilizatorilor să îşi cunoască poziţionarea în orice moment.

"Dacă vom trimite în această lună cererea la Comisia Europeană pentru taxarea autostrăzilor, ei au termen de şase luni pentru a ne răspunde. Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom afla toate detaliile", a mai afirmat oficialul CNADNR.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat marţi contracte în valoare de 427,5 milioane euro pentru proiectarea şi execuţia a trei segmente ale autostrăzii Orăştie-Sibiu. În luna mai, instituţia a încheiat contracte pentru tronsone ale autostrăzilor Timişoara-Lugoj, Nădlac-Arad, Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu. Toate autostrăzile se plasează pe traseul Coridorului IV de transport paneuropean.

Coridorul IV începe în Germania, la Nurenberg, şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate autostrăzile vor fi cu taxă.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate autostrăzile vor fi cu taxă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei