Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2011 - Anul XVI, nr. 132 (4730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Avem un stat de drept, iar justiţia funcţionează dincolo de dificultăţi

Marţi, 7 Iunie 2011 (17:01:25)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că avem un stat de drept, iar justiţia română funcţionează dincolo de dificultăţi care se regăsesc şi-n alte sisteme judiciare, iar România se aşteaptă ca atât Olanda, cât şi celelelate state membre să aibă o poziţie corectă.

"Noi aşteptăm ca atât Olanda, cât şi celelelate state membre să aibă o poziţie corectă şi aşteptăm încrezători această poziţionare", a precizat ministrul.

Ministrul Cătălin Predoiu a susţinut, marţi, o declaraţie de presă referitoare la afirmaţiile unor diplomaţi şi oficiali olandezi potrivit cărora România nu ar îndeplini criteriul statului de drept din cauza problemelor legate de situaţia din justiţie.

"Cred că s-a muncit enorm în România, în ultimii ani, în domeniul justiţiei. S-a investit în ultimii zece ani substanţial, ţinând cont de resursele ţării, chiar dacă unii refuză să vadă rezultatele dincolo de probleme care mai persistă şi pe care trebuie să le rezolvăm, cum ar fi termenele lungi, jurisprudenţă neunitară, aspecte de integritate", a declarat ministrul.

Cătălin Predoiu a mai spus că există o masă critică în sistemul judiciar care încă funcţionează şi că "nu poate sta ca ministru al Justiţiei să se uite cum această masă critică este afectată de consideraţii care vizează elemente particulare, excepţii sau fenomene minoritare în sistemul judiciar".

"Dorim să transmitem un semnal (...) că avem un stat de drept funcţional, că justiţia funcţionează dincolo de dificultăţi pe care le regăsim şi-n alte sisteme judiciare, că Romania a fost destul de bună să primească investiţii străine substanţiale, remarcabile, inclusiv din Olansda, şi că aceşti investitori dincolo de dificultăţile pe care le întâmpină, inerent, oriunde investesc în lume, au incredere în acestă ţară", a declarat ministrul Justiţiei Predoiu.

Demnitarul a adăugat că a stat de vorbă "intens" în cadrul platformei de cooperare şi dialog, organizată de Ministerul Justiţiei şi mediul de afaceri, şi că poate spune că există încredere în România, dar această încredere obligă în acelaşi timp oficialităţile să continue pe calea reformei. "Vom continua", a conchis ministrul.

În cadrul unei reuniuni din 30 mai, la Bruxelles, ambasadorul olandez la UE a spus că există în continuare mari probleme legate de reforma justiţiei în România şi că, prin urmare, Olanda nu crede că România este un "stat de drept", informa, luni, postul RFI.

În cadrul întâlnirii s-au discutat concluziile care urmează să fie adoptate joi, la consiliul JAI. Potrivit informaţiilor obţinute de RFI, în proiectul documentului final se confirmă gradul bun de pregătire tehnică al României şi al Bulgariei pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

De asemenea, documentul prevede ca în septembrie, miniştrii europeni de Interne să se aplece din nou asupra acestui dosar.

Franţa, Germania şi Finlanda, ţări cunoscute pentru atitudinea lor critică faţă de aderarea României şi Bulgariei la Shengen nu au ridicat obiecţii asupra formulărilor din proiectul de concluzii. Olanda în schimb a fost singura care a indicat că ar putea bloca adoptarea acestui text.

Haga nu doreşte ca luna septembrie să fie menţionată drept momentul posibil la care miniştrii vor decide data aderării României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Avem un stat de drept, iar justiţia funcţionează dincolo de dificultăţi.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Avem un stat de drept, iar justiţia funcţionează dincolo de dificultăţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei