Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat, acum îmi doresc să fiu bunică

Miercuri, 1 Iunie 2011 (15:15:00)

Maria Băsescu a declarat, miercuri, că ea şi soţul ei şi-au dorit foarte mult să aibă un băieţel, dar acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Traian Băsescu naviga în perioada în care erau tineri, adăugând că acum îşi doreşte foarte mult să devină bunică.

Maria Băsescu a participat miercuri, când se sărbătoreşte Ziua Copilului, la recepţia organizată la Potigrafu (judeţul Prahova) la un an de la botezul prinţului Carol Ferdinand, fiul prinţului Paul şi al prinţesei Lia.

"Ne-am dorit foarte mult să avem un băieţel, dar, dacă soţul meu a navigat în perioada când eram tineri, nu s-a întâmplat. Soţul meu a dorit foarte mult să mai avem un copil", a declarat Maria Băsescu la acest eveniment.

În acest context, ea a precizat că le-a spus fiicelor sale, Ioana şi Elena, că îşi doreşte foarte mult un nepot.

"Le-am spus fetelor mele - cred că o să vă şocheze -, nu ştiu, se mărită, nu se mărită, dar să facă un copil cât mai curând. (...) Doresc să devin bunică", a spus Maria Băsescu.

Totodată, ea a afirmat: "Ioana a spus că s-a măritat o dată şi nu-i mai trebuie, cea mică spune «Uite ce-a păţit Ioana, deci nu-mi trebuie». «Atunci faceţi un copil, să aveţi şi voi pe cineva mai târziu»".

Maria Băsescu şi-a amintit de copilăria fetelor sale, când acestea îi ofereau desene şi aplicaţii de ziua mamei, în special Ioana. Totodată, ea a spus că fetele ei, când erau mici, participau la concursuri de desene pe asfalt şi erau foarte emoţionate, iar Ioana a câştigat un astfel de concurs.

De altfel, printre darurile frecvente dorite de fete se numărau cărţile de colorat, a adăugat Maria Băsescu. "Ele ştiau cam tot ce se găsea la librărie pe vremea aia (....) Jucăriile nu erau atât de sofisticate ca acum", a spus ea.

Prima doamnă a mai mărturisit că a încercat să le fie prietenă fiicelor sale, dar, "uneori, e mai importantă gaşca decât părinţii".

Maria Băsescu le-a urat de 1 Iunie tuturor copiilor "multă sănătate" şi "o viaţă mai bună". Ea a avut un mesaj şi pentru părinţi, spunând că aceştia trebuie să fie mai apropiaţi de copiii lor, dar, din păcate, nu mai au mult timp liber.

Soţia preşedintelui Traian Băsescu participă în continuare la recepţia organizată la clubul Selas Golf & Polo Club din Potigrafu (judeţul Prahova), cu ocazia împlinirii unui an de la botezul prinţului Carol Ferdinand. Prima doamnă este onorată în cadrul evenimentului, ea fiind naşa de botez a prinţului Carol Ferdinand.

Maria Băsescu a venit neînsoţită de soţul ei la eveniment şi a precizat că miercuri, înainte de această recepţie, a participat la o acţiune organizată de o fundaţie care protejează caii abandonaţi, eveniment la care au participat foarte mulţi copii.

În ceea ce îl priveşte pe prinţul Carol Ferdinand, Maria Băsescu a spus că i-a adus o jucărie pentru vârsta lui, frumos colorată şi care scoate zgomote. Ea i-a urat, totodată, copilului să fie sănătos şi cuminte. De altfel, ea a precizat că se vede des cu prinţul Carol Ferdinand. "L-am văzut de multe ori, de la perioada când mergea de-a buşilea şi avea o viteză fantastică pe sub mese, pe sub scaune, peste tot. După aceea, au început primii paşi, nesiguri şi apoi a început să alerge", a spus Maria Băsescu.

Întrebată dacă vrea să-l înveţe pe prinţul Carol Ferdinand să călărească - aceasta fiind una dintre pasiunile soţiei preşedintelui -, Maria Băsescu a spus că încă nu vrea să facă acest lucru. "I-am cumpărat un căluţ de jucărie şi îi place. Are o fotografie pe un cal. Peste câţiva ani, cred că o să ia contact cu un cal adevărat. O să fiu instructorul lui", a spus, râzând, Maria Băsescu.

De altfel, în cadrul evenimentului de la Potigrafu, Maria Băsescu s-a dus să vadă doi cai şi i-a mângâiat.

Pe de altă parte, întrebată dacă le-a cumpărat vreun cadou fiicelor sale, Ioana şi Elena, de 1 Iunie, Maria Băsescu a răspuns negativ. "Fetele mele sunt mari", a explicat ea.

Totodată, răspunzând unei alte întrebări referitoare la amintirile din copilăria ei, Maria Băsescu a spus: "E mult de atunci, am 60 de ani. Copilăria e frumoasă, fără griji". Totuşi, ea a precizat că îşi aminteşte că jocurile erau diferite atunci. "Ne alergam. Ne jucam de-a v-aţi ascunselea", a mai spus ea.

La recepţia de miercuri participă câteva zeci de invitaţi, ambasadori - printre care cei ai Ungariei, Argentinei, Venezuelei, Chinei, Malaysiei, Rusiei şi Emiratelor Arabe Unite -, dar şi prieteni ai cuplului princiar, printre care Monica Tatoiu, unii dintre ei veniţi împreună cu copiii.

Aceştia s-au bucurat de un recital susţinut de Narcis Iustin Ianău, participant la show-ul "Românii au talent" de la Pro TV, care a interpretat "Ave Maria" de Franz Schubert. Totodată, soprana Felicia Filip a susţinut un recital, acompaniată de pianista Ioana Maxim. În momentul în care s-a cântat "La mulţi ani", Feliciei Filip i s-a alăturat pe scenă Narcis Iustin Ianău.

Recepţia se va încheia cu o demonstraţie de călărie cu sărituri peste obstacole.

Evenimentul organizat miercuri este cu atât mai semnnificativ, potrivit prinţului Paul, cu cât se "celebrează un an de la botez", care a fost primul botez regal în ultimii 90 de ani, în România.

Carol Ferdinand s-a născut pe 11 ianuarie 2010, la Maternitatea "Regina Maria" din Bucureşti şi a fost botezat pe data de 22 mai 2010, în religia ortodoxă.

Pe 9 ianuarie 2011, părinţii prinţului Carol Ferdinand - Prinţul Paul şi Prinţesa Lia - şi naşii - Traian Băsescu şi Maria Băsescu - au sărbătorit ceremonia de "tăiere a moţului", şeful statului oferindu-i copilului pixul său Mont Blanc, dar şi jucării şi hăinuţe.

Pe 11 ianuarie 2011, când a împlinit un an, prinţul Carol Ferdinand a primit cadou cu ocazia aniversării sale un jilţ regal, decorat cu ornamente aurii, şi o gentuţă Louis Vuitton. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat, acum îmi doresc să fiu bunică.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maria Băsescu: Ne-am dorit să avem un băiat, acum îmi doresc să fiu bunică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei