Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nota de plată

Costurile demolării casei din centrul Sucevei vor fi recuperate prin executare silită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Demolarea casei ridicate ilegal în centrul municipiului Suceava a continuat şi ieri. Firma angajată să execute lucrările a ajuns la faza demolării zidăriei, iar operaţiunile se estimează că se vor finaliza abia peste câteva zile. Sarmis Câmpulungeanu, executorul judecătoresc care se ocupă de punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti de demolare, a precizat că toate costurile vor fi suportate de persoana care a ridicat casa fără autorizaţie.

„Domnul Vasile Popovici va trebui să achite toate cheltuielile legate de executarea silită, şi nu doar cele care privesc demolarea. Nu am făcut încă un calcul, dar cred că este vorba de peste 10.000 de lei. Pentru a recupera banii, vom trece inclusiv la sechestrarea bunurilor şi valorificarea acestora în cadrul unor licitaţii publice”, a declarat Sarmis Câmpulungeanu.

Prezent şi ieri pentru a ţine sub observaţie acţiunile de demolare, proprietarul terenului de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 45, Ştefan Bubenek, a declarat că nu s-a decis încă dacă va ridica o altă construcţie sau dacă îşi va înstrăina proprietatea.

 

Popovici: „Domnul Bubenek îmi datorează 20.000 de euro”

Resemnat cu faptul că i se dărâmă casa, Vasile Popovici a acceptat ieri să discute cu reprezentanţii ziarului „Monitorul de Suceava”. Acesta recunoaşte că terenul pe care a ridicat casa îi aparţine lui Ştefan Bubenek, numai că acesta a devenit proprietar ulterior construirii imobilului.

„În 1991, când am început să construiesc casa, terenul era al primăriei. Abia după vreo cinci ani domnul Bubenek a devenit proprietar al terenului”, a explicat Vasile Popovici.

Acesta recunoaşte că a avut mai multe discuţii cu proprietarul privind vânzarea suprafeţei de trei ari de teren şi a casei bătrâneşti.

„I-am oferit 145.000 de euro şi nu a vrut să accepte. M-a ţinut blocat cu banii jumătate de an, iar apoi mi-a cerut 175.000 de euro, bani pe care nu am avut de unde să-i dau. El ar vrea acum să negocieze cu mine, dar nu mai avem ce vorbi, dacă tot s-a apucat să demoleze casa, s-o facă până la sfârşit”, a spus Popovici.

Mai mult, el reclamă şi o datorie de 20.000 de euro pe care Ştefan Bubenek ar trebui să i-o achite. Banii ar reprezenta îmbunătăţirile pe care Vasile Popovici le-a făcut la casa bătrânească revendicată şi câştigată de Bubenek în 1996.

 

Procese care au durat 15 ani

Demolarea casei de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 45, vizavi de Palatul de Justiţie, a început luni. Până să se ajungă aici a fost nevoie de 15 ani de procese şi de patru suspendări ale executării silite.

Disputa dintre Vasile Popovici, proprietarului casei, şi Ştefan Bubenek, proprietarul terenului pe care s-a ridicat construcţia, datează din 1996. În acel an, lui Ştefan Bubenek i s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unei case şi a unei suprafeţe de teren de aproximativ 300 de mp, bunuri care au aparţinut familiei sale. După opt ani de procese, în iunie 2004, Tribunalul Ialomiţa a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care a dispus demolarea casei P+1 şi obligarea lui Vasile Popovici la efectuarea de reparaţii la vechea clădire a familiei Bubenek.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costurile demolării casei din centrul Sucevei vor fi recuperate prin executare silită.
 Vizualizări articol: 2505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Costurile demolării casei din centrul Sucevei vor fi recuperate prin executare silită5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumosss trimis de
( 2 iun 2011, 13:00:38
ce frumos muncesc baietii fara casca de protectie ...fara echipament adecvat ......bravo, unde-s domnii de la Securitate si Sanatate n Munca?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei