Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL contestă la CC modificările aduse la Cameră legii Statutului poliţistului

Miercuri, 1 Iunie 2011 (14:07:44)

USL va depune la Curtea Constituţională o contestaţie vizând legea Statutului poliţistului, a declarat, miercuri, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, susţinând că acest act normativ a fost modificat astfel încât să se permită neconstituţional disponiblizarea poliţiştilor.

El a spus, la o conferinţă de presă, că modificările făcute marţi în Camera Deputaţilor la Statutul poliţistului permit disponiblizările.

"Contestăm la Curtea Constituţională Statutul poliţistului şi sper ca de astă dată să avem câştig de cauză", a afirmat Duşa, arătând că grupurile PSD şi PNL au pregătit textul în acest sens.

El a explicat că, prin modificările făcute la Statutul poliţistului, rămâne la dispoziţia primului ministru să ia orice măsură referitoare la MAI.

Duşa a spus că poliţiştii aveau statut de funcţionari publici speciali, iar, în urma modificărilor făcute, ei pot fi disponibilizaţi printr-un singur ordin al ministrului, ceea ce, potrivit acestuia, este neconstituţional.

Plenul Camerei a decis, marţi, ca din 1 ianuarie 2012 reconversia poliţiştilor al căror raport de serviciu încetează în urma reorganizării unităţii sau a reducerilor de posturi să se facă în "următoarele" şase luni după adoptarea acestor măsuri şi nu în "ultimele" şase luni dinaintea adoptării.

Prevederea constituie o modificare a Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului şi a fost cuprinsă într-un raport adoptat de Comisia de apărare şi votat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 172 de voturi "pentru" şi 130 "împotrivă".

Modificarea adusă Statutului Poliţistului, care va intra în vogoare de la 1 ianuarie 2012, prevede că poliţiştii care la data încetării raporturilor de serviciu nu îndeplinesc condiţiile de vârstă şi vechime pentru a li se acorda pensie de serviciu beneficiază de programe de reconversie profesională în "următoarele" şase luni adoptării acestor măsuri şi nu "în ultimele şase luni" dinaintea adoptării măsurilor, aşa cum se prevedea până în prezent.

Pe lângă această modificare, plenul a adoptat ca, din 1 ianuarie 2012, procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţistului se vor stabili prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.

Tot din 1 ianuarie 2012, activitatea şi conduita poliţiştilor vor fi evaluate o dată pe an, iar concluziile se vor consemna în evaluarea anuală de serviciu cu acordarea unuia dintre următoarele calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător", "nesatisfăcător".

În cazul în care poliţistul nu a desfăşurat activitate pe durata întregului an, calificativul acordat ca urmare a evaluării întocmite pentru perioada sau perioadele lucrate constiuie calificativ anual numai dacă activitatea desfăşurată depăşeşte cumulat şase luni, iar metodologia privind evaluarea poliţistului se stabileşte prin ordin al ministrului Adminsitraţiei şi Internelor, potrivit raportului adoptat de plenul Camerei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL contestă la CC modificările aduse la Cameră legii Statutului poliţistului.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL contestă la CC modificările aduse la Cameră legii Statutului poliţistului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei