Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu, lui Antonescu: Nominalizaţi un singur proiect pe care l-aţi făcut pentru România

Marţi, 31 Mai 2011 (18:02:01)

Adriean Videanu îi cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să nominalizeze un singur proiect pe care l-a făcut pentru România în funcţiile pe care le-a deţinut, menţionând că l-ar fi dat în judecată dacă ar fi semnat comunicatul în care PNL răspundea invitaţiei la o dezbatere economică televizată.

"Domnul Crin Antonescu a transformat, din păcate, Partidul Naţional Liberal dintr-o formaţiune care se dorea a fi un «partid cu papillon», într-un partid de mahala! Starea nervoasă care îl caracterizează pe domnul Crin Antonescu în ultimul timp este inexplicabilă. Agenda sa de om politic, extrem de relaxată având în vedere că dânsul vine la Parlament foarte rar, nu justifică ieşirile agitate care exprimă o stare de nemulţumire perpetuă. În virtutea faptului că, pe spaţiul public, este totuşi acreditat ca fiind preşedinte al PNL, îi reamintesc fostului meu coleg de coaliţie, domnului Crin Antonescu, faptul că a guvernat în perioada 2005-2006 pe un Program de guvernare creat sub coordonarea mea", scrie Videanu.

El ţine să enumere câteva proiecte legate de Bucureşti, menţionând că acestea sunt legate de numele său.

"Îi reamintesc, de asemenea, domnului Crin Antonescu faptul că eu şi echipa mea am introdus cota unică, sistem ce reprezintă un pilon de bază al politicii economice de dreapta. Îi mai reamintesc domnului Crin Antonescu faptul că cele mai multe lucrări de modernizare ale Bucureştiului au fost implementate în timpul mandatului meu de Primar General al Capitalei: Pasajul Basarab, Stadionul Naţional, Teatrul Tineretului (singurul teatru făcut de administraţia publică de dupa 1989), Monumentul lui Carol al II-lea, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii Române, Monumentul fondatorilor UE (Bucureştiul fiind singura capitală europeană care are un astfel de monument), muzeele Amann şi Severeanu, achiziţia de autobuze şi troleibuze moderne, managementul traficului, modernizarea infrastructurii în Bucureşti", scrie Videanu.

Democrat-liberalul îi cere liberalului să nominalizeze un singur proiect pe care l-a făcut pentru România în funcţiile pe care le-a deţinut.

"Şi continui să-i reamintesc domnului Crin Antonescu că activitatea mea a avut efecte şi în plan extern prin conceperea şi demararea Proiectului AGRI, una din puţinele iniţiative ale României, acesta devenind un proiect internaţional. Şi acestea sunt numai câteva exemple ale «prezenţei mele publice» în funcţiile pe care le-am deţinut! Puteţi, domnule Crin Antonescu, să nominalizaţi un singur proiect pe care l-aţi făcut pentru România în funcţiile pe care le-aţi deţinut? Până veţi identifica ipoteticul proiect realizat de dvs. în 20 de ani de activitate politică şi pentru că prezenţa dvs. în Parlament este rară, foarte rară, deci aveţi timp, vă invit respectuos să număraţi bordurile puse în tot Bucureştiul sub mandatul meu de Primar General al Capitalei, în comparaţie cu bordurile puse de distinsul dvs. coleg de partid Andrei Chiliman, primarul sectorului 1", scrie Videanu.

El a afirmă că l-ar fi chemat pe Antonescu în judecată dacă acesta ar fi semnat comunicatul PNL remis ca răspuns la invitaţia la o dezbatere televizată pe teme economice.

"Daca aţi fi semnat dvs. personal Comunicatul de presă emis de PNL ca replică la propunerea mea de a dezbate, public, Programul economic al USL, v-aş fi chemat în instanţă să probaţi afirmaţiile injurioase dar, din păcate, ascunzându-vă în spatele PNL, nu veţi răspunde decât moral pentru groapa spre care vă indreptaţi propriul partid!", mai afirmă Videanu.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a anunţat, marţi, că l-a acţionat în judecată pe preşedintele PSD, "urmare a faptului că Victor Ponta continuă să menţină, în spaţiul public, un limbaj suburban, plin de injurii şi calomnii".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalul Adriean Videanu este "un infractor", întrucât prin "hoţiile" sale a lăsat 25.000 de familii fără slujbe în Gorj.

Ponta a făcut aceste afirmaţii după ce răspunsese vizibil iritat la mai multe întrebări ale jurnaliştilor referitoare la comentariile lui Videanu la programul economic al USL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu, lui Antonescu: Nominalizaţi un singur proiect pe care l-aţi făcut pentru România.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu, lui Antonescu: Nominalizaţi un singur proiect pe care l-aţi făcut pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei