Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lămuriri

Lungu: „Camerele video nu sunt puse pentru spionarea populaţiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar câteva zile de la punerea în funcţiune a celor 108 camere video de supraveghere de pe străzile Sucevei, municipalitatea a început să fie deja asaltată de fel de fel de cereri, mai mult sau mai puţin ciudate, prin care unele persoane doreau să aibă acces la înregistrările video sau chiar să urmărească anumite persoane sau maşini, folosindu-se de aparatura video de pe stâlpi stradali.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că a respins toate aceste cereri şi le va respinge în continuare.

“Camerele video din oraş nu sunt puse pentru spionarea populaţiei, ci pentru sporirea siguranţei cetăţenilor şi reducerea criminalităţii. Nu suntem deloc un Big Brother, să tragem cu ochiul la ce face unul sau altul, să urmărim maşina unuia, să vedem unde merge, cu cine se întâlneşte sau ce face. Astfel de cereri sunt absurde şi nu le vom da curs în nici un caz. Respectăm intimitatea persoanelor, chiar şi atunci când sunt pe stradă. Acesta este un serviciu care a fost înfiinţat în folosul populaţiei, nu să fie utilizat în alte scopuri. Accesul la camerele video şi la monitoarele de supraveghere este securizat şi va rămâne aşa. Nu vom oferi acces la imaginile surprinse de camerele video decât în cazurile grave, ce ţin de competenţa poliţiei”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Imaginile transmise de cele 108 camere video fixe şi mobile din oraş sunt supravegheate non-stop de o echipă a Poliţiei Locale, care are legături directe cu autorităţile locale îndreptăţite să intervină în diverse ocazii.

Posibilităţile de utilizare a acestor camere foarte performante sunt diversificate, de la înregistrarea unor furturi, tâlhării, bătăi în stradă, incendii sau alte evenimente nedorite care se petrec pe străzile Sucevei, până la sesizarea societăţilor de utilităţi în cazul apariţiei unor avarii într-o zonă a oraşului.

Imaginile sunt înregistrate şi păstrate timp de 30 de zile pe serverele de la centrul de comandă amenajat în sediul Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Camerele video nu sunt puse pentru spionarea populaţiei”.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Lungu: „Camerele video nu sunt puse pentru spionarea populaţiei”2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(31 mai 2011, 11:04:10
Prea mult se minte , mult prea mult se minte
Nici stereo-discursul nu mai prinde
Un imens Mall burduşit cu ( şi anume ) cuvinte
Golite de sens .. fără amprente

Se minte şi sub jurământ , cu mâna pe Biblie
Fiindcă mâna de pe Biblie are gândul la bani
Fiindcă omul nu mai e om , e canalie
Fiindcă şi-a încetinit raţionamentul .. nu , nu de sărăcie
E doar politică .. portocalie
Iar ei sunt doar .. nişte şarlatani

Săraca viaţă scumpă din leprozerie
Colectează flămânzi ce-au fost cândva umani
Colectează figuri iconice ale unor barosani
Cu decizii’n pix deşi’s ciobani , ghiolbani şi mogláni
Ne-au garantat înc-o eternitate de .. sărăcie
Aşa că joacă , române ! ( ca un păianjen într-o farfurie )
Trăim să vedem cum murim ( ce dobitocie )
1.1  RE: * trimis de
(31 mai 2011, 14:17:51
Tu nu esti cumva Cornel Cardei din Radauti? Ca duci in gandire cu el!
2.   :)) trimis de
(31 mai 2011, 11:52:21
ne incurajati sa ne vedem de treaba?:) si politia sau SRI sa se foloseasca de camere pentru interesele lor. ne asigurati sa stam linistiti ca "ei" isi fac bine treaba fara banuieli..nu stiu de ce dar mi se pare ceva ciudat aici.
3.   Felicitari... trimis de
(31 mai 2011, 12:28:47
domnule primar,va felicit !
in romania este nevoie de supravegheat fiecare individ...numai asa va disparea hotia,furtisagurile,spargerile
iar siguranta publica este sporita prin acest mod!
in occident peste tot ,legea este respectata ..iar camerele de supraveghere isi au rostul!
3.1  RE: Felicitari... trimis de
(31 mai 2011, 13:24:25
Teoria ta, ca orice teorie e buna pe undeva. Dar in realitate, orice lucru are si parti negative. In Romania se face abuz la greu. La fel va fi si cu aceste camere.
4.   Mare branza. trimis de
(31 mai 2011, 14:16:14
In Londra sunt montate in locurile publice mii ca camere de supraveghere, iar sucevenii se plang ca au fost montate 108 camere video.
4.1  RE: Mare branza. trimis de
(31 mai 2011, 14:31:40
de ce trebuie sa te caci tu pe tine cu chestiile astea, de genul "la Londra... sau altele, in Italia" ce atatea  ☭ uri din astea? cum a murit Bogdan Gabriel Pădureţ la Londra ce`a vestita si nimeni nu a dat de criminali?
Fiecare tara are lichele, precum si fiecare padure cu uscaturile ei.
Si mie sincer m`i se pare normal sa nu aiba toata lumea acces la camere. Adica, daca ar fi asa si te`ar supara cineva, te`ai uita pe unde merge, ce face si te`ai duce si te`ai razbuna. Sau sotiile/sotii care au anumite banuieli in casnicie, va dati seama ce ar insemna asta???
Un lucru as vedea folositor totodata cu aceste camere. sa se faca un server ceva, iar cei de la supravegherea acestor camere, sa anunte, zonele aglomerate, anumite ambuteiaje in trafic, populatia persoanelor din parcuri sa se specifice zonele aglomerate.
Ce parere aveti ?
4.2  RE: Mare branza. trimis de
(31 mai 2011, 15:50:39
Depinde de mentalitate,desigur ca nu o sa primesti aceste inregistrari pentru a spiona pe nu stiu cine,dar spre exemplu in USA poti sa ceri aceste inregistrari pe baza unui formular tip,si iti este eliberat doar daca TU esti surprins pe camera ,fetele celorlalti pietoni fiind acoperite(blinded).
5.   Pt.abcdar trimis de
(31 mai 2011, 15:57:19
N-am uitat de tine agramatule dar recomand primariei, pentru a-ti spori imaginatia bolnava sa-ti de-a o posibilitate sa poti viziona aceste camere.
poate iti vine mintea la loc.................daca o mai ai?
p.s. nu uita.SPINZURA-TE pina nu vin scumpirile!!!!!!!!!! si lasa-ne!!!!!!!!
5.1  RE: Pt.abcdar trimis de
(31 mai 2011, 19:06:00
imaginile astea le-am văzut de câteva ori şi ( în general ) le văd când vrea basca mea , şi nu pentru c'aş fi vreun supraveghetor p'acolo , inteligentuleraised eyebrows
6.   Acces public online - ca doar noi le platim trimis de
(31 mai 2011, 19:52:44
ar fi trebuit sa putem viziona imagini online de pe camere... ca doar noi le platim, nu dai bani de la tine băi primar de bazar. scoate pavele alea din gropi si pune asfalt, nu-ti mai bate joc de masinile noastre. asta e, cand esti votat, asta meritam!
6.1  RE: Acces public online - ca doar noi le platim trimis de
(31 mai 2011, 21:46:33
sincer sa fiu cred ca treaba cu asfaltatul nu tine de primar ci de firma care trebuie sa intretina drumurile. Acum sa fim realisti, ca tot am auzit prin autobuze si prin parcuri, ca Lungu a avut nunta si nustiu ce, ca nu a refacut strazile, ca nu a maturat orasul, ca nustiu ce si nustiu cum, daca ar fi facut, ati fi spus ca a facut ca are el nunta si nustiu ce sau nustiu cum, insa asa cum este el primar, nu a facut munca pentru a se fali, a se lauda ca este el primar in suceava, cu toate ca au venit multe persoane destul de cunoscute in Romania. Ce au facut ceilalti primari in suceava, Sofrone, ce a facut, in afara faptului ca a montat acei "sofronei"pe trotuare? Marian Ionescu ce a facut ???
Pe cand Ion Lungu a facut destul de multe in acest orasel. L`a modernizat asa cum a putut si stiut el, si fiti siguri ca o sa`l mai modernizeze si ca o sa`l mai ridice in ochii celorlalti. sa fim seriosi, fiecare trage focul sub oala lui, si asta asa este. Daca ati fi voi primari n`ati fura, n`ati face averi peste averi. Nu va ma ca.cati pe voi ca puteeeeeee...
7.   Comentariu trimis de
(31 mai 2011, 23:01:30
La infrastructura Suceava este jalnica in comparatie cu alte orase. Chiar si pe vremea lui Stefan cel Mare strazile din oras erau STRAZI, NU ULIŢE, cum sunt acum. Nu-l mai comparati cu primarii anteriori, ca asta nu-i o scuza.
7.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 iun 2011, 09:30:27
fie ca ai si tu dreptate, dar scuza-ma inainte nu a modernizat tevile din tot orasul, intelegi ???
Si este o vorba: Cade omul din copac si mai sta oleaca.
asa si asta, asteapta putin si o sa se faca, strada unde locuiesc eu, nu a vazut matura de cativa ani buni, sa mature calumea strada, deoarece este plina de balast, pietre, praf si toate cele...pamant, gunoaie etc, etc...
si cred ca este si ceva normal sa spun asa, sa asfalteze inainte de alegeri ca asa mai castiga si el niste voturi in plus, multe persoane au numai cuvinte de lauda pentru Lungu si asa ca Lungu` se pisa pe voi ca voi il vorbiti de-am pu.lea... il doare fix la ...Cu o floare nu se face primavara, asa si voi fara un vot nu pierde el alegerile.
Numai bine ...
8.   Comentariu trimis de
( 1 iun 2011, 09:53:48
7.1- MAI PROSTOVANE, din copac ai cazut tu acum si o faci ca maimuta! N-ai vrea sa asfalteze sucevenii strazile si primarul sa stea cu biciul si zaharelul? Cat despre camere e un rau necesar, o-m vedea mai incolo cat de bine sunt manipulate. Verifica daca ai cei 7 ani de acasa si vorbeste macar cu subinteles, nu indecent.
9.   Cireasa de pe tort trimis de
( 1 iun 2011, 09:56:38
Montarea camerelor video e cireasa de pe tort.
Exact asta lipsea sucevenilor care efectiv nu pot circula, inghit praful pe care ar trebuii sa-l mature Prigoana (dar deh, a mers la nunta BEIZADELEI lui Lungu si a trebuit sa dea darul, sa fi fost de vreo 100.000 euro?)
Taranul de Prelipca incepe 100 de investitii si nu termina niciuna, baga banii in camere de supraveghere, terenuri de golf si mai si guita ca un porc la Ignat ca face si drege.
Problema e alta insa. De ce sucevenii sunt asa de prosti si-l mai voteaza pe hotul sef?
10.   Groprul sucevei trimis de
( 1 iun 2011, 20:11:48
acest taran nenorocit de prelipca si-a tras camere pentru ce oare?..sa vada poate dezastru de pe strazile orasului ?..savada colbul tirgului asta inputit la care el participa cu elan .sa-u sa vada cum asfalteaza firmele capusa a pd-lului pe timp de ploae . pentru -ca azi 1-06-2011 ora 16 in zona politiei intersectia de la salvare o gasca de indivizi cirpeau strada dupa o ploae zdravana . ma tarane de prelipca cum iti permiti sa risipesti bani cetatenilor ori cei de la pdl au descoperit liantul asfaltului ,,apa""poate o si patentati nenorocitilor.dupa ce ii jupuiesti pe cetateni acestui oas cu cele mai mari impozite si taxe din tara angajezi si nista firme de  ☭  care ne sfideaza ziua amiaza mare cu incompetenta si dispretul vostru de gunoaie ce sunteti vezi ca iam fotografiat ...o sa apara niste imagini trasnet pe you tube

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei