Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2011 - Anul XVI, nr. 126 (4724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce să le faci?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca orice fan al Real-ului, evident că am ţinut cu Manchester. După primele două minute, mă cuprinsese chiar entuziasmul, care m-a mai ţinut încă vreo trei. Restul de 85 plus prelungirile au fost ale Barcelonei. Ultimul procentaj al posesiei de care îmi amintesc arăta 66 la 34. A urmat o perioadă de alte câteva minute, cam între 65 şi 75, când mingea a fost doar la Barcelona, la sfârşitul căreia cred că acelaşi procentaj ajunsese pe la 73 la 27. în final a fost 62 – 38, în principiu absolut rezonabil faţă de ceea ce s-a petrecut pe teren. O chestie pe care n-am sesizat-o în timpul jocului, dar pe care am citit-o ieri în „Gazeta Sporturilor” e aia cu cornerele care, se ştie, la englezi e aproape religie: ei bine, Manchester United a beneficiat de 0 (zero!) cornere. De unde ideea care m-a fulgerat brusc: oare Barcelona asta n-o fi echipa cu cea mai bună apărare din lume!? Că despre atac am tot citit, am tot scris cu toţii, dar zău că Manchester, în toată istoria ei, nu cred că a mai jucat vreun meci în care să nu fi avut parte de nici măcar un singur corner. Am mai spus-o, constatând-o şi cu alte prilejuri (şi mai ales atunci când ne-a desfigurat pe noi, adică Real) că jocul Barcelonei este de fapt un „măgăruşul”, în care tot câte vreo 5 de la Barca bagă la mijloc câte 3-4 adversari şi-i pun la alergat după mingea la care, evident, ăştia n-ajung niciodată. Dar parcă niciodată „măgăruşul” n-a fost atât de distrugător ca în finala de sâmbătă. Vă jur că nici măcar la acel îngrozitor 5-0 din noiembrie, Real n-a arătat atât de umilită cum a fost Manchester în această finală istorică. Dacă aş fi fan al lui Manchester aş încerca o mică golănie, o diversiune, spunând că de fapt Manchester a fost mai bună decât Barcelona, având procentaj de 100% la capitolul şuturi pe poartă / goluri: 1 şut pe poartă – 1 gol! Nasol e când extinzi cercetarea: Barcelona a tras spre poartă de 20 de ori, Manchester de 4... din care pe spaţiul porţii ăia 12, ăştia unul singur. Golul lui Rooney, adică. Concluzia nu e aia la care probabil v-aţi aştepta, ci cu totul alta: echipa de fotbal Barcelona nu joacă nimic!... prin comparaţie cu echipa de handbal Barcelona. Dacă n-aţi văzut finala Champions’ League, contra lui Ciudad Real, zău că aveţi ce regreta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce să le faci?.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Ce să le faci?3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Până la urmă te-ai prins domn profesor... trimis de
(31 mai 2011, 11:13:22
al cui e sacul cu fasole. fotbalul e una, iar cotonogeala şi jocul distructiv practicat de real a alta. degeaba ai vedete dacă jose joacă cu 7 închizători.
2.   Offtopic trimis de
(31 mai 2011, 11:47:19
Buna ziua domnule profesor, am o fotografie facuta cu promotia de la anu asta de la Stefan, nu am reusit sa fac rost de nici o adresa de email pentru a va contacta. Cum as putea sa va trimit fotografiile? (E.P.)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei